Wijks Vocaal brengt Zuid-Amerikaanse muziek

3 september 2018 om 10:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit najaar – 24 november – brengt het Wijks Vocaal samen met een Zuid-Amerikaans muziekgezelschap een programma met onder meer twee werken van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. Het Wijks Vocaal wil zich daarvoor versterken met projectzangers.

De 'Misa Criolla' is een Creoolse mis: taal en muziek van deze mis sluiten aan bij de wereld van het gewone volk. Behalve de 'Misa Criolla' zal van dezelfde componist ook een Kerstcantate worden uitgevoerd: 'Nuestro Navidad'. Het eerste deel van het concert zal bestaan uit de 'Indianas', een cyclus van zes Argentijnse liederen, waarin duidelijk de traditionele volksdansstructuren te herkennen zijn.

START Met dit project van muziek uit de Argentijnse cultuur wil het Wijks Vocaal volgende week woensdag 12 september een start maken en daarvoor is het koor op zoek naar projectzangers. De Stichting Argentijnse Muziek zal die avond een inleiding verzorgen en Alvaro Pinto een van de musici van de groep 'Los Criollos' zal alvast het een en ander laten horen.

Als het jou/u aantrekkelijk lijkt om lid van het koor te worden of als je zin hebt om met dit project mee te doen, meld je dan aan bij een van de leden van het koor of bij de secretaris Frouwien Karsten – info@wijksvocaal.nl of via de website van het koor www.wijksvocaal.nl

advertentie
advertentie