Onze vrijwilligers
Onze vrijwilligers Janny van Eldik

1 september 2018: De Zonnebloemafdeling Cothen/Langbroek viert 35-jarig jubileum in Tiroler stijl!

2 september 2018 om 23:31 lokaal Deel je nieuws

De Zonnebloemafdeling Cothen/Langbroek viert 35-jarig jubileum in Tiroler stijl!

En die Tiroler stijl was direct duidelijk bij binnenkomst van zo’n 30 vrijwilligers die deze middag zouden helpen. Ze waren uitgedost in Tiroler kleding. De één nog bijzonderder dan de ander: van klassieke tot frivole Dirndls en natuurlijk de Lederhosen! Dit leidde al meteen tot grote hilariteit. Wat waren we blij dat zich zoveel vrijwilligers hadden aangemeld om mee te feesten en te helpen want er werden meer dan 100 gasten en genodigden verwacht. Alvorens de gasten zouden arriveren, werd de vrijwilligers een heerlijke lunch aangeboden met als verrassing een goddelijke kippensoep aangeboden door Gert en Bea van Leeuwen van de Kaaswinkel uit Doorn.

Het Muziekcentrum van Excelsior was voor deze gelegenheid omgetoverd in een ware Tiroler stube met noodgedwongen lange rijen tafels en stoelen om al die gasten te herbergen. En wat fijn dat we zoveel materiaal mochten lenen van omliggende verenigingen: van Wim Oskam (Toneelclub BeZeT, Werkhoven) het podium en alle tafels en stoelen van handbalvereniging “Fortissimo”.

“Welkom in Tirol!” aldus voorzitter Wim Groot Jebbink. Een speciaal welkom was er voor de Tiroler band, “Die Midland Steier” en voor Ds. Henk Steinvoort (Protestantse kerk) en Rian van Kleef (RK-kerk), die de bezinning voor hun rekening zouden nemen voor onze “collega’s” van de Zonnebloemafdeling Wijk bij Duurstede en oud-vrijwilligers van harte welkom. En ook een bijzonder welkom voor de EHBO-ers Henk Reehorst en Koos van de Broek die Wim een passieve middag toewenste!

De middag werd begonnen met de zeer stemmige bezinning waar menigeen ontroerd door raakte.

Vervolgens werd men verrast door een serenade door de fanfare en majorettes van Excelsior.

En toen kon het feest beginnen. Er werd meegezongen, gedanst, gepraat en veel gelachten.

Ook het bestuur en feestcommissie lieten van zich horen door een optreden als de familie Von Trapp uit de Sound of Music. Daarna werd Henk ten Barge in het zonnetje gezet door hem vrijwilliger van het jaar te maken. Hij heeft jarenlang trouw uitnodigingen rondgebracht maar wil er dit jaar, waarin hij 80 is geworden, mee stoppen wat niet meer dan begrijpelijk is. Maar uit het daverende applaus bleek hoezeer zijn werk gewaardeerd werd.

Het festijn werd ook in stijl afgesloten met een Tiroler “hap” waarbij de bratwurst niet ontbrak.

 

advertentie
advertentie