Het bruidspaar Hubert met loco-burgemeester Joustra
Het bruidspaar Hubert met loco-burgemeester Joustra Ali van Vemde

60-jarig bruidspaar Hubert: "Het begon met een knipoog"

29 augustus 2018 om 07:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Tien jaar geleden kregen zij bezoek van burgemeester Guus Swillens, dit keer kwam loco-burgemeester Willem Joustra het 60-jarig bruidspaar Annie en Kees Hubert-Huisman feliciteren met deze bijzondere dag. Het boterbriefje, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte, mochten ze tien jaar geleden al in ontvangst nemen. Deze kreeg een prominente plaats in de woonkamer. Deze keer werden ze verrast met een mooie bos bloemen.

Ali van Vemde

Annie groeide op in Den Haag, waar haar vader een groente- en fruitzaak had. Later verhuisde het gezin naar Hollandsche Rading, vandaar verhuisden ze naar Utrecht. Kees groeide op in Utrecht. Bij de jeugdvereniging van de kerk leerden ze elkaar kennen tijdens een feestje ter ere van de verjaardag van een vriend. Het is nu 65 jaar geleden, maar ze weten het nog goed. "Het begon met een knipoogje," vertelt Kees. In die tijd was het moeilijk om een woning te krijgen. Toen de broer van mevrouw Hubert zijn studie theologie had afgerond en uit huis ging, konden ze trouwen en trokken ze bij haar ouders in. Haar broer voltrok het kerkelijk huwelijk, zijn eerste huwelijk als predikant.

BIJ DE PTT EN IN DE ZORG Kees Hubert heeft zijn hele werkzame leven bij de PTT doorgebracht. Hij begon er als magazijnbediende. In de avonduren behaalde hij zijn MULO diploma en wist op te klimmen tot chef postkamer. Hij heeft hier altijd met heel veel plezier gewerkt. Zijn vrouw haalde ook haar MULO diploma en ging werken bij Jamin. Al snel ontdekte ze dat ze liever in de zorg zou werken. Daar heeft ze nooit spijt van gehad. Ze volgde de verpleegstersopleiding bij het AZU en verbleef daar zelfs enige tijd intern. Haar man vond dat een bijzonder leuke tijd. Als hij daar op bezoek kwam, werd het nog wel eens later dan eigenlijk toegestaan was en waren de hekken al gesloten. Dit betekende dat hij dan over het hek moest klimmen. Waarschijnlijk werd door de portier een oogje dichtgeknepen, want gesnapt werd hij nooit.

ZICH THUIS VOELEN Het echtpaar kreeg drie dochters en één zoon. De familie is uitgebreid met de partners van de kinderen en acht kleinkinderen, vier jongens en vier meisjes. Inmiddels zijn daar ook drie achterkleinkinderen bij, allemaal jongens. In 1990 verhuisden ze naar Wijk bij Duurstede, waar ook de oudste dochter woont. Al snel zetten ze zich voor allerhande werkzaamheden in voor de kerk. Nog steeds wonen ze hier met heel veel plezier. "We hebben hier fijne buren," vertelt Annie. Als hobby zingen zowel Kees als Annie bij het koor 'Samen op Weg' in de Grote Kerk. Nog steeds gaan ze graag op vakantie naar Italië, waar ze dierbare vrienden hebben die ook zingen bij verschillende koren. Om goed met elkaar te kunnen praten, leerden ze beide de Italiaanse taal. Als zij naar Nederland komen, laten ze hen graag de mooie plekjes zien, zoals Volendam, de hunebedden en Kinderdijk.

Afgelopen weekend werd het 60-jarig huwelijk gevierd met familie en vrienden bij de Weistaar in Maarsbergen. Een reis naar Italië staat al gepland, om daar dit heuglijke feit ook met de Italiaanse vrienden te kunnen vieren.

advertentie
advertentie