Schaats bij Duurstede
Schaats bij Duurstede Schaats bij Duurstede

Schaats bij Duurstede van 10 tot en met 22 december

7 december 2022 om 09:19 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE De eerste sneeuw is gevallen in het land en dat betekent dat het tijd is om weer te gaan schaatsen. Of er nu sneeuw valt of niet, van zaterdag 10 tot en met donderdag 22 december kunnen de kinderen volop schaatsen op de schaatsbaan op de markt.

door Ali van Vemde

Twee weken lang kunnen scholen, crèches en kinderopvang uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek genieten van een winters tafereel. Daarnaast zijn ook particulieren welkom om te komen schaatsen. Er mag gratis gebruik worden gemaakt van de schaatsbaan en er zijn leenschaatsen aanwezig. Zo kan iedereen genieten van een gezellig feest en het is natuurlijk een mooie gelegenheid om de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de schaatssport. Het mag dan wel winter zijn, maar schaatsen op natuurijs kan lang niet ieder jaar.

HET KAN WEER In 2018 en en 2019 genoten de kinderen enorm van twee weken schaatsplezier. De afgelopen twee jaren was dat door alle coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Nu het wel weer kan is de organisatie direct aan de slag gegaan met het benaderen van sponsors. Daarnaast zijn er vrijwilligers die helpen het evenement te organiseren en die tijdens Schaats bij Duurstede komen helpen.

SPONSOREN Om een dergelijk groots evenement te kunnen organiseren zijn veel sponsors nodig. Verschillende winkeliers en bedrijven hebben hier vol enthousiasme een bijdrage aan geleverd. Daarnaast hebben het Ondernemersfonds en de gemeente een bijdrage geleverd. Om te zorgen dat het allemaal transparant en correct verloopt zorgt de penningmeester van Lions Levefanum voor de financiële ontwikkeling. Zo komt 100% van de gelden ten goede aan de kinderen!

Nog een paar dagen en dan is het zover. Als Sinterklaas met de boot is vertrokken naar Spanje, dan wordt de schaatsbaan opgezet en verandert de markt in een gezellig winterlandschap. De temperatuur zal daar zeker aan meehelpen. Maar ook is er zondag 11 december Kerst bij Duurstede. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn gezellige kramen te vinden aan de Veldpoortstraat, de Markt, Klooster Leuterstraat, Maleborduurstraat en de Peperstraat. De entree is gratis.

advertentie
advertentie