Afbeelding
Ingrid Tromp

Oproep vrijwilligers stichting BED; mentor zelfstandig wonen jongeren

24 september 2020 om 18:30 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Wil jij samen met een leuk team van enthousiaste vrijwilligers jongeren weer op weg helpen om zelfstandig te wonen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Stichting BED. 

Stichting BED is een vrijwilligersorganisatie die jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar een dak boven hun hoofd biedt. Jongeren die (bijna) op straat staan om wat voor een reden dan ook vangen we tijdelijk (maximaal 2 jaar) op. In Wijk bij Duurstede heeft Stichting BED 2 woningen in de wijk De Geer. Hier kunnen maximaal 5 jongeren wonen.

Mentoren gezocht

Met een enthousiast team, waaronder 4 mentoren, begeleiden we jongeren weer op weg naar zelfstandigheid. Voor iedere jongere willen we graag één mentor. Op deze manier leer je elkaar kennen en kan je goed helpen bij de ondersteuningsvragen die de jongere heeft. Je kan dan denken aan begeleiding bij het werk of een opleiding, hulp bij het organiseren van een huishouden of samenwonen met andere mensen, sociale vaardigheden etc.

Er wonen nu 5 jongeren bij Stichting BED. We zijn op zoek naar een 5e mentor om ons team te versterken. Zonder mentoren is er geen Stichting BED en kunnen we jongeren geen hulp bieden. Daarom doen we een dringend beroep op mensen die graag hun steentje willen bijdragen aan een mooie toekomst voor jongeren die momenteel wel wat hulp kunnen gebruiken.

Vrijwilligerswerk dat er toe doet

Als mentor ben je onderdeel van een leuk, klein team. Het bestuur bestaat uit 3 mensen, een voorzitter, penningmeester en een secretaris. Daarnaast hebben we momenteel 4 mentoren en 2 psychologen. Met elkaar geven we de jongeren weer structuur in hun leven en helpen we ze op weg naar een mooie zelfstandige toekomst.

Als mentor bepaal je in overleg met ‘jouw jongere’ op welke dagen/avonden je met elkaar afspreekt. Je zit dus niet vast aan vaste dagen of tijden. Voor de totale tijdsinvestering hoef je het ook niet te laten. Dat is gemiddeld 1 tot 2 uur in de week. En hoe leuk is het om in een gezellig team samen te werken aan de zelfstandigheid van jongeren.

Kom meer te weten

Ben je enthousiast geworden? Neem contact op met Alex Bernart via 06 – 20 11 44 91, of alexbern@hotmail.nl

advertentie
advertentie