Harco Bolhuis
Harco Bolhuis Karin Tim-Mijland

Abbings Buitenhof verbouwd; winkeloppervlak en assortiment nog groter

23 maart 2023 om 16:27 Zakelijk

ZEIST / DRIEBERGEN De verbouwing van hofleverancier Abbings Buitenhof is klaar. De winkeloppervlakte is 12000 vierkante meter, ruim de helft groter en gedeeltelijk overdekt. Nieuw zijn snijbloemenshop, cadeauartikelen en tuincafé voor koffie of lunch. Het pand is zelfvoorzienend in energie.

In de ruime lichte entreehal vallen de kleurrijke bloemen en vaasjes direct op. Eigenaar Harco Bolhuis wijst op de groene wand bedekt met mos onder de ramen van de eerste verdieping. Aan de rechterkant schikt de bloemiste de bloemen. ,,We zijn trots op de nieuwe bloemenhoek. Hier zijn mooie boeketten voor een aantrekkelijke prijs te koop”, zegt Harco.

KOUDE KAS

In de koude kas links van de entree staan verschillende soorten potten en vogelhuisjes. ,,Hier is een aangename temperatuur, maar geen zittemperatuur.” In het volgende gedeelte staan de tuingereedschappen, in allerlei prijsklassen te koop. Een aantal wanden zijn ingericht met gele kleurrijke pakken. Dit zijn de meststoffen. ,,Wij hebben producten die langere tijd mest afgeven.” Ze zijn belangrijk voor elke tuin. ,,Alles begint bij de bodem. Als die niet goed is, heeft het geen zin om een mooie plant op te zetten. Als een plant het naar zijn zin heeft, komt het vanzelf goed. Als de bodem niet goed is, komt hij niet tot zijn recht.” 

SEIZOENSPRODUCTEN

Dan volgt een ruime hal met bakken vol roze, gele en paarse tuinplanten. Dit zijn de seizoensproducten. Deze ruimte kan overdekt worden, want het dak kan volledig open en dicht. Achterin staan aluminium tuinstoelen en tafels in mintgroen, geel en rood, maar ook in wit en grijs. Buiten ligt nieuwe bestrating en staan vaste planten. ,,We hebben wel 1000 verschillende soorten, voor de verbouwing ongeveer 600.” 

DUURZAAM

In een apart gedeelte staan de elektrische kachels, die verspreiden bodemwarmte via een warmtewisselaar naar de vloerverwarming in het pand. ,,We zijn van het gas af en op het dak liggen 300 zonnepanelen.” Regenwater dat op het terrein valt, wordt opgevangen en gebruikt om de beplanting te besproeien.

Na de schuifdeuren komen de warmte en de barbecuegeur tegemoet. Hier staan grote kamerplanten. ,,We zijn er trots op dat we een assortiment hebben, dat net even anders is”, zegt Harco. 

Rechts achter de beplanting is een terras met de kleurrijke tafels en stoelen die bekend voorkomen. 

Op 28 april om 14.00 uur is de officiële feestelijke heropening.

Abbings Buitenhof, Odijkerweg 132-134 Zeist.

www. abbing.nl T: 0343-51 37 41.  Via de website zijn workshops te boeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie