Houthandel Van Dam uit Bunnik en Copier uit Wijk bij Duurstede: ‘Deze situatie is nieuw in onze branche’ - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Houthandel Van Dam uit Bunnik en Copier uit Wijk bij Duurstede: ‘Deze situatie is nieuw in onze branche’

31 mei, 09:17 Zakelijk
Pauw Media
De prijzen in de houthandel zijn enorm gestegen en de voorraden zijn op, zo merken ook houthandels in onze regio.
De prijzen in de houthandel zijn enorm gestegen en de voorraden zijn op, zo merken ook houthandels in onze regio.

BUNNIK/HOUTEN Aannemers, bouwbedrijven en handelaren uit de Kromme Rijnstreek zien met lede ogen aan hoe de prijzen van hout momenteel de pan uitrijzen, veroorzaakt door een enorme schaarste. Houthandel Van Dam uit Bunnik en Houthandel Copier uit Wijk bij Duurstede hebben er iedere dag mee te maken. 

Bouwen en verbouwen wordt steeds duurder, vooral onder invloed van de prijzen van bouwmaterialen. Met name hout en plaatwerk worden schaars en dus duurder. Jasper van den Hoed is strategisch inkoper bij Timber and Building Supplies Holland, waar Houthandel Van Dam in Bunnik onder valt. ,,De stijging van de prijzen begon in het vierde kwartaal vorig jaar en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Zowel aan de vraagkant als de aanbodkant.”

CAPACITEIT Het aanbod kwam onder druk te staan door het beperken van de productiecapaciteit door de pandemie. Van den Hoed: ,,Locaties werden gesloten en de capaciteit werd afgeschaald. Dit begon in Azië, maar verspreidde zich over de hele wereld. Dit is nog steeds in veel regio’s het geval.” 

De capac..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Kunst Lang Leve Kunst van het Wijks Atelier; kennismaken met verschillende vormen van kunst in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; een zeldzaam goed bewaard gebleven cultuurlandschap
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd