Houthandel Van Dam uit Bunnik en Copier uit Wijk bij Duurstede: ‘Deze situatie is nieuw in onze branche’

31 mei, 09:17 Zakelijk
Pauw Media
De prijzen in de houthandel zijn enorm gestegen en de voorraden zijn op, zo merken ook houthandels in onze regio.
De prijzen in de houthandel zijn enorm gestegen en de voorraden zijn op, zo merken ook houthandels in onze regio.

BUNNIK/HOUTEN Aannemers, bouwbedrijven en handelaren uit de Kromme Rijnstreek zien met lede ogen aan hoe de prijzen van hout momenteel de pan uitrijzen, veroorzaakt door een enorme schaarste. Houthandel Van Dam uit Bunnik en Houthandel Copier uit Wijk bij Duurstede hebben er iedere dag mee te maken. 

Bouwen en verbouwen wordt steeds duurder, vooral onder invloed van de prijzen van bouwmaterialen. Met name hout en plaatwerk worden schaars en dus duurder. Jasper van den Hoed is strategisch inkoper bij Timber and Building Supplies Holland, waar Houthandel Van Dam in Bunnik onder valt. ,,De stijging van de prijzen begon in het vierde kwartaal vorig jaar en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Zowel aan de vraagkant als de aanbodkant.”

CAPACITEIT Het aanbod kwam onder druk te staan door het beperken van de productiecapaciteit door de pandemie. Van den Hoed: ,,Locaties werden gesloten en de capaciteit werd afgeschaald. Dit begon in Azië, maar verspreidde zich over de hele wereld. Dit is nog steeds in veel regio’s het geval.” 

De capac..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman