Peter de Rooy: ‘De airco uit Japan is nog wel even onderweg’

4 apr, 10:40 Zakelijk
Agnes Corbeij
De Rooy Transport merkt dat de logistieke wereld uit haar ritme is
De Rooy Transport merkt dat de logistieke wereld uit haar ritme is

‘T GOY De blokkade in het Suezkanaal zal lange tijd gevolgen hebben, die we ook in Nederland zullen merken. De Rooy Transport uit ‘t Goy had 44 containers met airconditioners uit Japan liggen op het schip ‘Ever Given’, dat een aantal dagen vastlag in het kanaal en daarmee een enorme logistieke ramp veroorzaakte.

Peter de Rooy is directeur van De Rooy Transport, samen met zijn broer Ad. De geel-witte vrachtwagens van De Rooy zijn bekend in de gemeente, maar behalve transport regelt De Rooy onder meer ook opslag, ompakken, kwaliteitscontrole en testen van producten. Toen het bericht binnenkwam over de vastgelopen ‘Ever Given’, wist Peter meteen dat dit problemen zou opleveren. 

AIRCONDITIONERS ,,Op dat schip hebben wij 44 containers staan met airconditioners uit Japan. Die zouden deze week aankomen in Rotterdam. Dan zouden ze met de binnenvaart naar Utrecht en vanaf daar met de vrachtwagen naar de Doornkade in Houten en ‘t Goy, waar wij de opslag organiseren. Wanneer die containers nu komen, is onbekend.”

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Ron Grillet van MIRO in Houten: ‘Ik zou het weer precies zo doen’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel in Wijk niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht