Het spel 'Uitvinder Izzy viert feest'.
Het spel 'Uitvinder Izzy viert feest'. Sofie Fokkens

Het allereerste volledig zero-waste spel in Nederland, waarmee meisjes cruciale skills leren voor de toekomst!

Zakelijk Deel je nieuws

Maar liefst 65% van de kinderen die nu op de basisschool zitten zal later een beroep kiezen dat nog niet bestaat. Wat wel vaststaat, is dat creativiteit, kritisch denken en probleem oplossen de belangrijkste skills zijn voor hun toekomst vol technologie. You are my Sunshine heeft als missie om meisjes de magie van techniek te laten beleven, zodat ze al spelenderwijs de beste basis leggen voor deze cruciale skills voor de toekomst. Daarnaast wil You are my Sunshine aan kinderen meegeven om op creatieve wijze met afval om te gaan, daarom is het allereerste volledig zero-waste spel ontwikkeld, speciaal gericht op het ontwikkelen van meisjestalent!

You are my Sunshine is een start-up bedrijf die gelooft in een wereld waarin meisjes hun eigen raketten bouwen en algoritmes schrijven. Hiervoor ontwikkelen wij spelletjes, in de beeldtaal en fantasiewereld van meisjes, waarmee meisjes tot 8 jaar worden geïnspireerd om hun talent voor creativiteit, kritisch denken en probleem oplossen te ontwikkelen. Ons eerste spel is volledig zero-waste, hiervoor is een uniek design ontwikkeld waardoor letterlijk alle onderdelen van het spel, speelgoed wordt.

Dit spel heet ‘Uitvinder Izzy viert feest’, en is een gezelschapsspel waarbij de speler een taart brengt naar het feestje van Izzy, en onderweg magische avonturen beleeft. Deze avonturen worden begeleid door prinses Mae, haar papa Henri (vernoemd naar Jacobus Henricus ’t Hoff) en mama Ada (vernoemd naar Ada Lovelace). In het spel zitten ook ‘cadeaus’, te weten een Lavalamp, een hologram maker, en een zero-waste parachute-challenge.

Meer informatie over het spel en andere zero-waste ideeën van Uitvinder Izzy, vind je op www.youaremysunshine.nl/izzy.

advertentie