Deze woningen worden door Heuvelrug Wonen geplaatst. Vanaf januari 2024 is dat NabijWonen.
Deze woningen worden door Heuvelrug Wonen geplaatst. Vanaf januari 2024 is dat NabijWonen. Kuun Jenniskens

Heuvelrug Wonen - tegenwoordig ook werkzaam in Wijk bij Duurstede - en RK Zeist gaan fuseren

20 november 2023 om 10:33 Wonen

REGIO Woningcorporatie Heuvelrug Wonen gaat per 1 januari fuseren met volkshuisvester RK Zeist. De twee corporaties gaan verder onder de naam NabijWonen. Volgens scheidend directeur-bestuurder Jos Sleyfer van Heuvelrug Wonen komt de nieuwe organisatie dankzij de fusie op een goede startpositie bij de ontwikkeling van het stationsgebied Driebergen-Zeist.

Heuvelrug Wonen plaatst momenteel de flexwoningen aan de Trekweg en heeft woningen in Cothen. Directeur Camiel Schuurmans van RK Zeist wordt de nieuwe topman van NabijWonen.

Heuvelrug Wonen is met circa 3800 huurwoningen een stuk groter dan de fusiepartner uit Zeist. De rooms-katholieke woningcorporatie is met een portefeuille van zo’n 1100 woningen te klein om de aanzienlijke woningbouwopgave in Zeist zelfstandig op te kunnen pakken, aldus Sleyfer. Tegelijkertijd heeft Heuvelrug Wonen het omgekeerde probleem. 

De corporatie van Sleyfer zou financieel gezien meer nieuwe woningen kunnen bouwen, dan de gemeente Utrechtse Heuvelrug kwijt kan. ,,En bij het bouwen ligt nou juist onze prioriteit. Dat woningzoekenden tien jaar of meer moeten wachten op een huis, is ons een doorn in het oog”, zegt hij. De ontwikkeling van een nieuwe woonwijk bij het stationsgebied heeft volgens Sleyfer de fusieplannen in een stroomversnelling gebracht.

(bron: De Kaap)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie