Afbeelding
Woonin

Mitros en Viveste samen verder als Woonin

23 januari 2023 om 16:16 Wonen

HOUTEN Corporaties Mitros en Viveste zijn per 1 januari gefuseerd. Daar hoort een nieuwe naam bij: Woonin. Huurders kunnen terecht bij de vestiging in hun woonplaats: Woonin Houten, Woonin Wijk bij Duurstede, Woonin Utrecht en toekomstig ook bij Woonin Nieuwegein en Woonin Overvecht. 

‘Lokale verankering’ is een van de pijlers van de fusie. Dichtbij de huurder, weten wat er leeft en daar (met maatschappelijke partners) vlot op kunnen inspelen. ,,Eén van de succesfactoren”, zegt Huurders Belangen Vereniging (HBV) Krommerijn, die hiervoor onderzoekt deed onder zeshonderd huurders.

Een belangrijk argument om te fuseren is de slagkracht om extra sociale woningen te bouwen in de regio. Dit wordt ook expliciet ondersteund door het Huurders Netwerk Mitros (HNM): ,,Wij zien het als een cruciale opgave om het woningtekort terug te dringen. Deze nieuwe organisatie geeft een sterkere positie richting gemeenten,” aldus Hans Hiltemann, voorzitter van HNM.

Woonin wil een grote stap zetten in het aanpakken van de woningnood. Door nieuwe locaties te vinden voor sociale huurwoningen en aan boord te komen bij commerciële ontwikkelaars. Maar ook door slimmer te bouwen, in een zogeheten ‘bouwstroom’. Dit is een nieuwe, conceptuele manier van bouwen van woningen, die meteen ook een stuk duurzamer zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie