Enquête geeft beeld van wensen woningzoekenden Wijk bij Duurstede; dichtbij de stad met alle voorzieningen, maar toch rustig wonen

30 mei, 08:03 Wonen
Thomas van de Weerd
Zicht op Hoge Hoffweg en Zuidwijk
Zicht op Hoge Hoffweg en Zuidwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Dé Woonexpert heeft de afgelopen periode, in samenwerking met nieuwbouw.nl, een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de woonwensen. Waar willen de Wijkenaren graag wonen, hoe groot moet de woning zijn en welke voorzieningen zien ze graag? Als opties werden drie toekomstige woonlocaties aangegeven: De Geer III, Zuidwijk en Hoge Hoffweg. De gemeente geeft de voorkeur aan De Geer III, omdat hier meer ruimte is voor groei. Het onderzoek is inmiddels afgerond en de resultaten zijn bekend.

Er is een grote behoefte aan woningen voor alle leeftijdscategorieën. Door het invullen van de enquête is een reëel beeld ontstaan van waar behoefte aan is. Hierbij is uitgebreid ingegaan op de leeftijdsklasse, het soort woning waar behoefte aan is en de locatie en voorzieningen. Hierbij moet worden opgemerkt dat Plan Hoge Hoffweg alleen is bedoeld voor mensen uit Wijk bij Duurstede.

LEEFTIJD De enquête is vooral ingevuld door mensen in de leeftijd tussen de 45 en 65 jaar (32%), gevolgd door de leeftijdsgroep tussen de 30 en 45 jaar (23%). In de leeftijdsgroep tot 25 jaar was de belangstelling minder, slechts 8%, bij de ouderen van 65 jaar en ouder 21%.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman