Geen soelaas voor starter: minder kantoren omgebouwd tot woningen

20 november 2021 om 08:56 Wonen ANP
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is hijgen en puffen om ertussen te komen op de oververhitte woningmarkt. Het ombouwen van onder meer leegstaande kantoorpanden tot woningen zou bij kunnen dragen aan de verlichting van de woningnood. Maar dit gebeurde vorig jaar juist minder dan in voorgaande jaren. “Jammer voor starters en alleenstaanden”, aldus CBS-econoom Frank Notten. 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwamen er in 2020 zo’n 10.200 woningen bij door het ombouwen van kantoren, winkels en andere gebouwen. De jaren daarvoor ging het steeds om meer dan 12.000 woningen. Ter illustratie: door nieuwbouw kwamen er vorig jaar ruim 69.000 woningen bij. 

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Levensverwachting Nederlanders sinds 2019 iets gedaald
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond De machine aan het dak van de geitenboerderij in Bunnik voert de dieren en verschoont de stal
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Meer kopzorgen over personeelsgebrek dan over torenhoge energieprijzen bij MKB in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst