Shoeby werd in Wijk fashion ondernemer van het jaar 2020
Shoeby werd in Wijk fashion ondernemer van het jaar 2020 Ali van Vemde

Ook Shoeby in Wijk bij Duurstede blijft open, faillissement winkelketen is voorlopig van de baan

8 februari 2024 om 17:48 Winkels

WIJK BIJ DUURSTEDE Winkelketen Shoeby heeft een faillissement afgewend, door een regeling te treffen met de schuldeisers. Dat maakt het bedrijf in een persbericht bekend. De kledingwinkelketen leek op een faillissement af te stevenen, doordat de kosten hoger waren dan de opbrengsten, maar vooralsnog kan het bedrijf door. In Wijk bij Duurstede werd filiaalmanager Nathalie van Vulpen van Shoeby in 2020, ten tijde van corona, nog ondernemer van het jaar.  

Shoeby heeft in totaal 220 winkels en een webwinkel. Het is een familiebedrijf van de familie Van Deursen. De eerste winkel opende in 1981 in Den Bosch. Toen werd de keten gerund door John en Mieke van Deursen. Sinds een paar jaar staan zoon Mitch en dochter Jill aan het roer.  

De winkelketen zegt deze kans aan te grijpen om te gaan herstructureren. Of dit betekent dat er op termijn alsnog winkels gesloten worden, is niet bekend. Vooralsnog blijft de winkel in Wijk bij Duurstede, vlakbij Albert Heijn, tegenover Fietsdomein, gewoon open. Mocht Shoeby uiteindelijk toch failliet gaan, betekent dat nog niet dat de winkel in Wijk ook sluit. Kort geleden ging Handyman failliet, maar het filiaal in Houten blijft bijvoorbeeld gewoon open.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie