Staking van streekvervoerchauffeurs in juni.
Staking van streekvervoerchauffeurs in juni. RTV Utrecht

Weer stakingen deze week door streekvervoer

5 februari 2023 om 18:45 Verkeer en vervoer

UTRECHT Werknemers in het streekvervoer leggen het werk vanaf aankomende maandag opnieuw neer. Deze keer vijf dagen achter elkaar.

Er zullen (veel) minder stadsbussen, streekbussen en trams rijden. Pas kort van tevoren zal duidelijk worden hoe veel en welke ritten dat concreet zullen zijn. Het is dan ook verstandig om reizigersinformatie bij bijvoorbeeld U-OV in de gaten te houden als je op pad gaat. U-OV geeft aan actuele informatie te willen verzorgen, maar dat het kan gebeuren dat de reisplanner tijdens de stakingsweek minder betrouwbaar is vanwege de onvoorspelbaarheid van wel of niet rijdend streekvervoer.

Werknemers in het streekvervoer. Het gaat dan om personeel van stadsbussen, streekbussen en trams. De stakingsbereidheid lijkt hoog, waardoor er waarschijnlijk ook in de provincie Utrecht bijna geen bussen en trams zullen rijden.

Op 19 en 20 januari was er al een staking in het streekvervoer, toen op initiatief van vakbond FNV. Ongeveer 40 procent van de stadbussen, streekbussen en trams reden toen niet. Tijdens deze nieuwe stakingsronde, van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari, doet ook vakbond CNV mee. De uitval van het streekvervoer wordt daardoor mogelijk een stuk groter dan op 19 en 20 januari het geval was.

De staking duurt de hele werkweek: van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie