Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk

29 jul, 19:13 Verkeer en vervoer
Kees Volkers
De Lekdijk.
De Lekdijk.

AMERONGEN De aangekondigde proef met een weekendafsluiting voor motorverkeer op de Lekdijk gaat dit jaar niet door. De gemeente wilde deze zomer samen met Wijk bij Duurstede en Houten bekijken, of een afsluiting zou leiden tot tot een stijging van het motorverkeer elders in de regio. Maar zover is het niet gekomen. Of motorrijders de dijk volgende zomer wél moeten mijden, is nog de vraag.

Volgens verkeerswethouder Anouk Haaxma (BVHlokaal) moet er nog met Wijk bij Duurstede worden gesproken en is het besluit nog niet gevallen. Omwonenden van de dijk en inwoners van het oude dorp van Amerongen klagen al jaren over geluidsoverlast door motoren, vooral tijdens zonnige weekenden. Ook zou het grote aantal motorrijders een gevaar vormen voor de veiligheid van de vele recreatieve wandelaars en fietsers op de dijk. 

VERDRONGEN Voormalig verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) toonde zich namens de Heuvelruggemeente voorstander van een proefverbod voor motoren. Eerder dit jaar drong de werkgroep Motoroverlast Amerongen er bij de Wijkse politiek op aan, om ook aan de voorgenomen pilot vast te houden. Vol..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk