De Archeologiezolder in Houten - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

De Archeologiezolder in Houten

21 jul, 09:30 verborgen pareltjes Recreatie
Annette Stolk-de Vries
Archeologiemuseum Oude Station
Archeologiemuseum Oude Station

HOUTEN Verborgen pareltjes zijn het soms, de kleine regionale musea. De Kromme Rijnstreek heeft er zeker ook een paar. Archeologiemuseum Het Oude Station, gelegen op de zolder van het voormalige oude stationsgebouw van Houten, is er zo één. Het toont een unieke collectie regionale geschiedenis. 

Annette Stolk – de Vries 

Sinds 2008 is het archeologiemuseum gevestigd in het Oude Station in Houten. Op dinsdagen en zaterdagen is het geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur. Momenteel is de tentoonstelling ‘Van IJzertijd tot nieuwbouwwijk’ te bekijken. De expositie is samengesteld door de archeologische werkgroep van Leen de Keijzer. Deze werkgroep herbergt vanuit verschillende disciplines en belangstelling veel kennis. Met veel passie en inzet houdt men zich bezig met de archeologie van Houten.

ZOLDER Bij binnenkomst in het gebouw betreedt men een trap die leidt naar de zolder van het gebouw. De toegang is gratis. Zodra de zolder is bereikt sta je vrijwel meteen in een met diverse vitrines gevulde ruimte, waarin de a..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven