De nieuwe PvdD fractie. Vlnr: Willem van der Steeg, René van de Kruk, Bastiaan van de Lagemaat, Frank- Jurriën Dam.
De nieuwe PvdD fractie. Vlnr: Willem van der Steeg, René van de Kruk, Bastiaan van de Lagemaat, Frank- Jurriën Dam. HDSR

Nieuw bestuur waterschap HDSR beëdigd

1 april 2023 om 14:45 Politiek

UTRECHT Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft een nieuw Algemeen Bestuur. Woensdag 29 maart zijn de dertig nieuwe bestuurders, hoofdingelanden genaamd, beëdigd. In vergelijking met de afgelopen 4 jaar zijn er enkele nieuwe partijen tot het bestuur toegetreden. Nieuwkomer BBB neemt voor het eerst zitting en doet dat met 4 zetels, de SGP is met 1 zetel terug van weggeweest.

De Partij voor de Dieren kende ook een succesvolle verkiezingsuitslag, zij stegen van 3 naar 4 zetels. 

Een van de nieuwkomers in het Algemeen Bestuur is Willem van der Steeg van de PvdD-fractie. Het voormalig statenlid ziet een interessante periode op zich afkomen. ,,Nu we allemaal beëdigd zijn, volgen de coalitie-onderhandelingen. Dat wordt een leuk proces. Er zijn partijen bijgekomen en de positie van de geborgde zetels is veranderd. Dat brengt een nieuwe dynamiek met zich mee. Ik ben wel benieuwd hoe zich dat in de praktijk zal gaan vertalen. De rol van de Partij voor de Dieren zal zijn, zoals men dat van ons gewend is: wij willen de groene buitenboordmotor zijn van het bootje dat HDSR heet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie