Melle en Suraphon in gesprek met de gemeenteraad
Melle en Suraphon in gesprek met de gemeenteraad Kuun Jenniskens

Wijkse jongeren willen Eigenwijks Speelpark; veilig kunnen sporten en spelen in de buitenlucht

7 november 2022 om 16:16 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Voorafgaand aan de begrotingsraad van 2 november kwam een groep jongeren aan de gemeenteraad uitleggen dat zij bezig zijn met een mooi nieuw initiatief. Bij De Horden willen ze het bestaande skatepark opknappen en uitbreiden met voetbal en hardlooproutes, en er ook een natuurspeelplek creëren.

door Kuun Jenniskens

Melle Verkerk en Suraphon Monfils namen het woord. Hun droom is een speelpark in hun eigen wijk: ,,Wij willen veilig kunnen spelen en sporten in de buitenlucht.” Sportpark Mariënhoeve is daarvoor niet geschikt: ,,Daar zit je met eigendom van de clubs, een eigen park is tof.”

De afgelopen twee jaar zijn ze bezig met nadenken en plannen maken. Ze ervaren veel steun, ook van omwonenden. En er zijn vrijwilligers die het een leuk idee vinden en willen helpen.

Er ligt inmiddels ook een pittige offerte - van zowat 1 ton. Ze spreken met veel vertrouwen over het ophalen van voldoende geld voor hun plannen: ,,Volgens ons kan dat bedrag naar beneden als we lokale partijen betrekken. Inmiddels zit er 25.000 euro in de pot.” De jongeren hebben al een rondje gedaan en hebben het idee dat ondernemers wel wat zouden willen betekenen. 

De jongeren kwamen de gemeenteraad niet om een ton vragen, maar zijn wel benieuwd wat de gemeente zou kunnen bijdragen. 

De raadsleden zijn nieuwsgierig naar de plannen. Burgemeester Iris Meerts: ,,We kijken uit naar het vervolg.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie