Karin Boelhouwer op 11 mei 2022 na ontvangst van haar koninklijke onderscheiding
Karin Boelhouwer op 11 mei 2022 na ontvangst van haar koninklijke onderscheiding via Karen Boelhouwer, provincie Utrecht

Lintje voor Karin Boelhouwer

Politiek

UTRECHT WIJK BIJ DUURSTEDE Gister is Karin Boelhouwer compleet verrast met haar lintje. Het gebeurde bij het officiële afscheid van Hanke Bruins Slot als gedeputeerde, die sinds januari werkzaam is als minister van Binnenlandze Zaken. 

door Kuun Jenniskens

Tijdens die gelegenheid kreeg ook Karin Boelhouwer een koninklijke onderscheiding opgespeld van commissaris van de Koning Hans Oosters. Zij werd toegesproken door gedeputeerde Huib van Essen. Boelhouwer vertrekt als provinciaal Statenlid, waar ze fractievoorzitter was voor GroenLinks. Voor haar kwam het onverwacht omdat Statenleden officieel een lintje krijgen als ze de 12 jaar volmaken, en Karin Boelhouwer vertrekt met 11 jaar. 

Tegenover Wijks Nieuws zegt Karin Boelhouwer hier erg blij mee te zijn. Met trots toont ze diezelfde avond haar speldje op de publieke tribune van de raadszaal waar op dat moment het eerste concept raadsprogramma wordt besproken. 

Boelhouwer is in Wijk bij Duurstede al lang politiek actief. Eerder als raadslid voor Groen Links, en recent was ze samen met Guus de Lange informateur. Zij gaven het advies om tot een raadsbreed akkoord te komen. Komende week voert ze gesprekken met de acht politieke partijen over mogelijke wethouderskandidaten van die partijen. 

advertentie