Afbeelding
Kuun Jenniskens

Wat staat er op de raadsagenda?

23 februari 2024 om 11:11 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 27 februari is het vanaf 19.30 uur vergaderavond van de gemeenteraad. Deze vergadering is deels openbaar. Na deze raad wordt er in beslotenheid verder gesproken over het huisvesten van asielzoekers binnen de Spreidingswet.

Op de agenda van de raadsvergadering staan een paar technische hamerstukken: begrotingswijziging 2024 Afval Verwijdering Utrecht; zienswijze Kadernota Belastingsamenwerking Rivierenland 2025-2028; zienswijze Gemeenschappelijke regeling wijziging Belastingsamenwerking Rivierenland. 

Tevens doet fractievoorzitter van Burgerbelangen Nynke Plaatsman-Visser een mededeling. En de SP brengt een motie ter sprake over de gemeentelijke financiën: het is een oproep aan de formerende partijen om bij de formatie voldoende geld vrij te maken voor de maatschappelijke taken waarvoor gemeenten aan de lat staan. 

Na de raad volgt omstreeks 20 uur een besloten deel over de opvang van asielzoekers. De conclusie van dit besloten deel wordt diezelfde avond na afloop in het openbaar gedeeld.

advertentie
advertentie