Afbeelding
Foto: Pexels

Deze verzekeringen zijn handig voor een ondernemer

14 november 2023 om 17:01 Partnercontent

Als ondernemer is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die je loopt. Ben je dit niet? Dan ben je mogelijk niet goed verzekerd en dat kan je uiteindelijk veel geld kosten. Reden genoeg om aandacht te besteden aan verzekeringen voordat je als ondernemer aan de slag gaat. Het probleem is alleen dat er ontzettend veel verzekeringen zijn die jij voor je bedrijf af kunt sluiten. Hierdoor kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten wij hier 5 verzekeringen op een rijtje dat handig zijn voor een ondernemer.

1) Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) binnen nu en afzienbare tijd verplicht wordt, maar dat is hij momenteel nog niet. Toch raden wij ondernemers in de regio Wijk bij Duurstede aan om een AOV af te sluiten. Hiermee ben je namelijk verzekerd van inkomen als je door bijvoorbeeld een ongeval, ziekte, burn-out of zwangerschap langere tijd niet kunt werken. Je verzekeraar keert je dan maandelijks een bedrag uit, waardoor je de vaste lasten kunt blijven betalen zonder dat je hier al je eigen geld voor hoeft te gebruiken. 

2) Aansprakelijkheidsverzekering
Waar gewekt wordt, worden fouten gemaakt. Zo kun je per ongeluk schade aanrichten als je bij een klant op locatie aan het werk bent. Als deze klant je aansprakelijk stelt voor de schade, ben je verplicht om dit te vergoeden. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat je hier zelf voor opdraait. Je verzekeraar dekt immers schade die je aan (spullen van) anderen veroorzaakt als je zakelijk verzekerd bent voor aansprakelijkheid. Adviseer je anderen of heb je een belangrijke stem in grote projecten? Breid een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan uit met de aanvullende dekking beroepsaansprakelijkheid. Beroepsfouten en schade door verkeerde adviezen zijn dan ook verzekerd.

3) Rechtsbijstandverzekering
Een conflict ligt altijd op de loer als je een eigen bedrijf hebt. Toch sluiten veel ondernemers in de regio Wijk bij Duurstede geen rechtsbijstandverzekering af. Zonde, want je draait dan zelf op voor de kosten van juridische hulp en een rechtszaak. Ben je zakelijk verzekerd voor rechtsbijstand? Dan worden deze kosten vergoed. Dit is overigens pas het geval als de wachttijd verstreken is. In sommige situaties geldt er rechtsbijstand zonder wachttijd. Dit is bijvoorbeeld het geval als het om een conflict in het verkeer gaat, bij letsel door een ongeluk of over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is.

4) Inventarisverzekering
Naast een rechtsbijstandverzekering afsluiten is een inventarisverzekering ook het overwegen waard. Je verzekert hiermee alle spullen die in je bedrijfspand aanwezig zijn en die niet bestemd zijn voor verkoop, zoals machines, apparaten en het meubilair. De inventaris van je bedrijf is onder meer verzekerd voor schade door brand en inbraak als je deze verzekering afsluit. Ook schade door water dat via de kelder of begane grond binnenkomt, valt binnen de dekking van een inventarisverzekering.

5) Goederenverzekering
Verkoop je spullen? Dan is een goederenverzekering – ook wel voorraadverzekering genoemd – ook handig om af te sluiten. De voorraad van je bedrijf valt namelijk niet onder een inventarisverzekering. Dit komt doordat de voorraad juist wel bestemd is voor verkoop en de inventaris niet. Als je ook een goederenverzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade aan de voorraad door onder meer brand, inbraak, diefstal, storm en water.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie