Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bespaar ruimte in je woonkamer: gebruik een kast als roomdevider

16 mei 2023 om 16:51 Partnercontent

U kunt de hoeveelheid ruimte in uw kamer maximaliseren door een eiken kast te gebruiken als kamerscherm. Dit creëert twee verschillende delen van de kamer, met de kast als eennatuurlijke barrière. Het is een gemakkelijke manier om niet alleen twee delen van uw huis te scheiden, maar tegelijkertijd een interessant centraal punt te creëren.

Kies uw ontwerp
Wat het ontwerp betreft, hebt u veel mogelijkheden! U kunt gaan voor een strakke en eigentijdse look met glazen planken en chromen accenten. U kunt ook grote decoratievespiegels toevoegen om het licht van de ene naar de andere kant van de kamer teweerkaatsen. Of u kunt gaan voor een meer rustieke look door de eiken kast te combineren met teruggewonnen houtaccenten en aardetinten.

Voeg dimensie toe
Het mooie van een eiken kast als scheidingswand is dat het meer dimensie geeft aan uw ruimte. U kunt bijvoorbeeld verschillende hoogtes of stijlen van kasten aan weerszijden gebruiken als onderdeel van een afwisselend patroon. Dit voegt visuele interesse toe en laat uw kamer groter lijken dan hij in werkelijkheid is! Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over compromissen op andere decorelementen - de eiken kast doet al het woord.

Maak ruimte
Wanneer u uw eiken kast in eender welke leefruimte plaatst, zorg er dan voor dat u voldoende afstand houdt zodat u de ruimte niet overbevolkt of krap laat lijken. Streef naar 18 centimeter tussen de meubelstukken, zodat iedereen vrij kan rondlopen en aan beide kanten van het tussenschot gemakkelijk bij de benodigde spullen kan.

Voeg interne opbergoplossingen toe aan de eiken kast
Als u op zoek bent naar maximale ruimte in uw woon- of slaapkamer, is een eikenhoutenkast het antwoord. U kunt er het beste van maken door een reeks interneopbergoplossingen toe te voegen. Of u nu op zoek bent naar laden, planken, verdelers ofmanden, er is voor elke kamer iets passends.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie