Afbeelding
Triggerpoints

Wat kan je doen tegen kramp?

21 juni 2022 om 15:13 Partnercontent

Heb jij ook wel eens spontane kramp in je spieren? Of heb jij echt last van knopen in de spieren dan kan het zijn dat jij triggerpoints hebt. In de desbetreffende spier waar je last van hebt, vinden pijnlijke verhardingen en microverkrampingen plaats. Hierdoor heb je wel eens dat je in de nacht wakker wordt door krampen in de spieren en dat je slaapritme daar achter uit op gaat. Er zijn verschillende mensen die ook verschillende dingen voelen op het moment dat ze last hebben. Mensen voel vaak pijn in de spieren, ze voelen dat de spieren verstijfd of vermoeid zijn. Hierdoor is het lastig om de desbetreffende spier optimaal te gebruiken. Naast dat je de spier niet goed kan gebruiken komt er ook vaak bij kijken dat mensen stress ervaren.

Ik heb hoofdpijn

Veel mensen ervaren ook vaak hoofdpijn. Dit is erg vervelend en kan vaak voor uren je belemmeren. Vaak neem je een pijnstiller of een paracetamol. De pijn verdwijnt voor een half uur, maar komt daarna direct bij je terug. Mensen slapen er slecht door, presteren slechter op hun werk of kunnen helemaal niet werken. Mensen zijn altijd op zoek naar de oplossing dat de pijn doet verhelpen dus de vraag is wat te doen tegen hoofdpijn. Dit is hoogstwaarschijnlijk een onderwerp waar mensen al sinds de middeleeuwen mee bezig zijn. Er zijn veel verschillende manieren om de hoofdpijn tegen te gaan maar wat is het effectiefst?

Wat werkt het beste?

Je kan het best op het internet zoeken naar de verschillende manieren die iedereen hanteert bij het verhelpen van hoofdpijn. De ene doet het door middel van oefeningen en de ander probeert het met medicatie te verhelpen. Je kan je uiteraard laten adviseren door de apotheker. Hij kan het beste jouw situatie inschatten. Hij zal dan met iets passend komen dat de hoofdpijn zal verminderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie