Afbeelding
Shutterstock

De frustraties van een daklekkage

11 augustus 2021 om 12:11 Partnercontent

Schade aan een huis komt altijd voor. Hoe voorzichtig jij ook bent, het is onvermijdelijk. Of het nu gaat om simpele schade aan het schilderwerk, een keer een gebroken ruit of een lekkage in de dakgoot, veel problemen zijn makkelijk en snel verholpen. Maar een daklekkage daarentegen is een veel voorkomend probleem wat veel en grote gevolgen kan hebben. Een lekkage is daarom niet alleen een directe frustratie maar ook een indirecte frustratie. Het is daarom belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk te verhelpen.

Het ontstaan
Een daklekkage ontstaat vaak ineens en zie je daarom niet aankomen. Dit komt doordat jij niet de toestand van jouw dak makkelijk kan controleren, hierdoor kan harde wind en neerslag na verloop van tijd zich een weg vinden tot in jouw huis. Vooral op dakkapellen en andere platte daken komen lekkages veel voor, dit komt doordat het water moeilijker hier vanaf loopt en vaak wel een langere tijd op het dak blijft staan. Wanneer er dus een kiertje in het dak komt drukt het water hier langzaam naar binnen. Wanneer jij dus de vocht plek ontdekt is het van groot belang meteen een reparatie te plannen. Voorkom namelijk alle grote gevolgen dat een lekkage kan hebben.

De gevolgen van een lekkage
In eerste instantie heeft een lekkage wat frustratie omdat er water lekt. Dit is misschien wel “verholpen” door er een emmer onder te zetten. Wanneer je echter denkt dat dit het probleem verhelpt dan heb je het zeker mis! Want wanneer jij het water op het dak naar binnen laat lekken dan komt het op jouw plafond en vormt zich daar een plas. Hierdoor wordt de isolatie nat en kan de lekkage bij alle onbeschermde materialen die gebruikt zijn in de bouw. Zo kan het vocht schimmels veroorzaken en de structurele integriteit van jouw huis aantasten. Hierdoor loop jij mogelijk gezondheidsproblemen op want schimmels en vochtplekken in huis zijn bewezen als schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast kan het probleem enorm veel groter worden in korte tijd. Want een zwakke constructie kan het begeven waardoor het plafond in kan zakken.

Laat een probleem zo snel mogelijk oplossen
Om al deze vervelende gevolgen te voorkomen is het van groot belang dat jij wanneer je merkt dat er iets mis is meteen een afspraak maakt met een goed bedrijf om jouw dak te laten controleren en repareren. Hierdoor voorkom je namelijk een hoop problemen die zich anders eventueel voor zouden doen. Bovendien bespaar je dan dus ook een hoop geld omdat de reparatie van jouw dak alleen een stuk goedkoper is dan de reparatie van jouw dak, plafond, en zelfs eventuele andere structurele benodigdheden. Wacht daarom nooit tot het te laat is!

advertentie
advertentie