Afbeelding
Pure shirts

Pure shirts: overhemden die niet gemaakt zijn van katoen

Partnercontent

Pure overhemden zijn een ware revolutie op het gebied van heren overhemden. Waarbij de meeste overhemden gemaakt worden van 100% katoen, een mix van katoen en elastaan of een mix van katoen en polyester. Komt er bij de shirts van Pure helemaal geen katoen aan te pas. Alle shirts van het merk zijn gemaakt van een mix van polyamide en elastaan. Shirts gemaakt van deze twee materialen brengen een aantal unieke eigenschappen en voordelen met zich mee? Benieuwd naar wat deze eigenschappen zijn en hoe het merk is ontstaan? Lees dan snel verder.

Shirts gemaakt van polyamide

Shirts gemaakt van polyamide en elastaan zijn flexibel en duurzaam. Daarnaast behouden ze goed de vorm en kunnen je ze gemakkelijk wassen. Let wel op dat je deze shirts niet te heet wast om krimpen te voorkomen. Soms wordt de stof polyamide vergeleken met de stof polyester. Polyester en polyamide zijn twee zeer verschillende stoffen. Stoffen gemaakt van polyamide of met de toevoeging ervan, zoals elastaan zijn duurder, van betere kwaliteit en zien er zien er langer goed. Een shirt gemaakt van polyester voelt wat goedkoper aan, ademt minder goed, maar heeft als bijkomend voordeel dat je er gemakkelijk vlekken uit krijgt. Shirts gemaakt van polyester zie je veel in de horeca.

Onderdeel van Hatico Mode GmHB

Pure overhemden is het jongste shirt merk van de Hatico mode groep. Hatico mode GmbH is opgericht in Noord-Beieren, Duitsland in het jaar 1947. Zelf noemt Hatico het: ‘gevestigd in het hart van Europa’. Hatico is een echt familiebedrijf waar tegenwoordig de derde generatie aan het roer staat. De specialiteit van Hatico heeft altijd gelegen bij de productie van heren overhemden. Daarnaast ligt de nadruk op hoge kwaliteit en uitstekende service.  

Hatico heeft momenteel drie collecties met betrekking op shirts, dit zijn de Hatico sport, essentials en sinds kort Pure. De Hatico sport collectie focust zich op casual overhemden, gemaakt van hoogwaardige stoffen. Daarnaast is er Hatico essentials: De essentials collectie focust zich op strijkvrij business overhemd van het beste stoffen. En tegenwoordig voert Hatico ook Pure shirts, gelanceerd in 1996.

Door de jaren heen heeft Hatico meerdere overhemdcollecties gelanceerd. De ene collectie liep beter dan de andere. De focus van Hatico ligt op klassieke en moderne overhemden. Daarnaast concentreert Hatico zich ook op vrijetijdsoverhemden.

Het paradepaardje van het merk

Pure shirts heeft kortgeleden een nieuwe lijn geïntroduceerd: ‘Functional Shirt’. Deze lijn of collectie is niet alleen zeer onderhoudsvriendelijk, maar ook chique tegelijk. Ben jij een man die last heeft van zwetende oksels, dan is dit shirt bij uitstek geschikt voor jou. Het merk pretendeert namelijk dat nare geurtjes voorbij zijn. Het shirt staat bekend om de volgende eigenschappen: een slim fit pasvorm, slijt nagenoeg niet, is vervaardigd van sterke en duurzame vezels, gemaakt van een two-way stretch - wat zorgt voor elasticiteit. Zeer snel drogend en ademt goed. Voorkomt nare geurtjes, zweten is dus verleden tijd en als laatste en zeker niet het onbelangrijkste: de shirts zijn kreuk- en strijkvrij. Ideaal voor de man die niet van strijken houdt.

Waar kun je Pure shirts kopen?

De hemden van Pure koop je online bij overhemden.com. Een volledige collectie herenkleding voor mannen. Persoonlijke service en 100% kwaliteit in een webwinkel online. het team staat klaar om een passend overhemd, shirt of andere herenkleding voor je te vinden. Kom gerust eens langs in onze winkel of bel ons voor advies, wij helpen je graag persoonlijk.

advertentie
advertentie