vlnr: George van den Berg, José van Eck, Fien Wagemans, Ap Folgerts
vlnr: George van den Berg, José van Eck, Fien Wagemans, Ap Folgerts Ludo Korsten/Terlet

Wijkse Zonnebloem: ter land, ter zee en op Terlet.

14 september 2023 om 08:47 Overig Deel je nieuws

 De dag van hun leven hadden twee Wijkse Zonnebloemgasten. Fien Wagemans (91)  en José van Eck (72) deden onlangs een dagje uit de hoogte. Zweefvliegen op Terlet. Een ervaring om nooit te vergeten.            

Lang moesten ze er op wachten ( natuurlijk weer die Corona) maar 8 september vlogen ze. Op vliegveld Terlet stonden om één uur de twee piloten klaar om de dames mee de lucht in te nemen. 

‘s Ochtends waren ze door vrijwilligers thuis opgehaald en letterlijk naast de zweefvliegkisten afgezet.

Na een korte uiteenzetting en instructie  -’rechts van je zitten de kotszakjes’ - door Ludo Korsten coördinator gastenvliegen, ging Fien als eerste de lucht in. Dat was tenminste de bedoeling want na minder dan 5 meter rollen, knapte de sleepkabel die het vliegtuig naar 400 meter hoogte had moeten sjorren. Geen nood: er zijn nog vijf kabels beschikbaar. En de piloten zijn op dit soort onverwachte incidenten uitstekend voorbereid, aldus Ludo.

Uiteindelijk liep het op rolletjes en koos na Fien ook José het luchtruim. Ondanks een lichte smog was het uitzicht grandioos. Apeldoorn, Arnhem, de Rijn, de IJssel, Burgers dierenpark, het openlucht museum, de Posbank: alles in bijna één blik te vangen. Op het terras van restaurant de Thermiekbel werden na afloop de ervaringen uitgewisseld en werd nog even genoten van het prachtige weer (28 graden), een goed glas en een fantastisch zicht op de stijgende en landende zweefvliegtuigen. Alleen al daarom is een bezoekje aan Terlet zeer de moeite waard.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie