De vissen verhuizen tijdelijk.
De vissen verhuizen tijdelijk. Gemeente Wijk bij Duurstede

Vissen verhuizen wegens lekke vijver bij Huis van de Gemeente

Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Veel inwoners hebben het al gezien en belden bezorgd de gemeente: de vijver voor het Huis van de Gemeente is lek. ,,Deze moet zo snel mogelijk gerepareerd worden, want er loopt veel water de bodem in. Om het lek op te sporen, moet de vijver leeg zijn. In de vijver zwemmen al jaren veel grote en kleine vissen. Zij moeten eerst verhuizen”, laat de gemeente weten.

Nog deze week gaan de vissen naar een andere vijver. Familiebedrijf Van Ginkel verzorgt al langere tijd het onderhoud van de vijver. Vakkundige medewerkers van dit bedrijf vangen -waarschijnlijk nog deze week- de vissen op diervriendelijke wijze. Zij zetten ze uit in een andere vijver. 

WELZIJN Volgens deskundigen heeft de aanstaande verhuizing geen invloed op het welzijn van de dieren. De vissen zijn in de loop van de jaren door inwoners in de vijver uitgezet. Ze trekken altijd veel aandacht van wandelaars en bezoekers van het Huis van de Gemeente.

Vragen over het onderhoud aan de vijver? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente via telefoonnummer 0343-595595.

Afbeelding
advertentie
advertentie