Filmhuis Calypso La Ruche

23 september 2022 om 16:45 Overig Deel je nieuws

Filmhuis Calypso  La Ruche

Al zolang ze zich kunnen herinneren hebben tienerzussen Marion, Claire en Louise geleefd op het ritme van de bipolaire buien van hun moeder Alice (Ludivine Sagnier) Dan weer prettig gestoord en ondernemend, dan weer depressief en giftig. Vooral de oudste, Marion, doet er alles aan om het gezin bij elkaar te houden. Liever zou ze haar vleugels uitslaan en naar Brazilië vertrekken om te dansen. Maar hoe kan ze haar zussen achterlaten in de destructieve spiraal waarin hun moeder elke dag verder wegzakt? 

De Belgen lijken een patent te hebben op indringende, sfeervolle drama’s. La ruche (De bijenkorf) is geen uitzondering.  Het is het speelfilmdebuut van de Belgische cineast Christophe Hermans. Voor de cinematografie werkte hij samen met fotograaf Lara Gasparotto, die bekend staat om haar intieme benadering van vrouwelijkheid en adolescentie. Samen met de acteurs brengen ze de liefdevolle en explosieve relatie tussen moeder en dochters zinderend tot leven. Leuk detail: de jongste actrice is de échte dochter van Ludivine Sagnier.

Dinsdag 4 oktober om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via www.calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie