Honderd jaar jong: aantal mensen van honderd jaar of ouder stijgt

2 september 2022 om 09:19 Overig ANP
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE Nederland telt steeds meer honderdplussers. Begin dit jaar waren het er bijna 2600 en dat zijn er ruim vierhonderd meer dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een analyse van het ANP op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). “Oud worden is een zegen, oud zijn is soms een ramp”, vindt Nico Cornelisse (101).

Het is uniek en romantisch te noemen: Nico is op 101-jarige leeftijd nog steeds samen met zijn 99-jarige vrouw Anna. Volgende maand zijn ze tachtig jaar getrouwd. “We gaan het vieren als een soort verjaardag”, zegt Nico. “De burgemeester en kamerheer van de koning komen ook langs.” Het echtpaar woont in een dorp in Oost-Groningen en doet wat het..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Meer kopzorgen over personeelsgebrek dan over torenhoge energieprijzen bij MKB in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig Sint rijdt ook in Wijk stilletjes aan heel wat huisjes voorbij
PREMIUM
Afbeelding
Historie Landgoederen en kastelen, het tweede deel van magazine De Kromme Rijn vertelt