Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten

6 aug, 12:08 Overig
(c)
Gildegids Mieke Kroep vertelt enthousiast over het gemarmerde hout en roept de deelnemers op om even op de deurpost te kloppen.
Gildegids Mieke Kroep vertelt enthousiast over het gemarmerde hout en roept de deelnemers op om even op de deurpost te kloppen.

ZEIST Met emmertjes en schepjes kwamen de vakantiegangers in de jaren ‘20 van de vorige eeuw met tram en trein naar Zeist om te genieten van de uitgestrekte bossen. Via de VVV verhuurden Zeistenaren kamers aan toeristen die de grote stad ontvluchtten voor de gezonde boslucht en de schoonheid van ‘de parel van de Stichtse Lustwarande.’ 

Honderd jaar later neemt de populariteit van Zeist weer toe, weet Mieke Kroep. Zij is actief als Gildegids bij vier van de 26 toeristische rondleidingen die deze organisatie op het programma heeft en bij de zomerse kinderrondleidingen in ‘t Slot.

,,Zeist heeft zoveel te bieden, met aan de ene kant bossen en aan de andere kant weilanden. Met Museum Het Hernhutter Huis, Slot Zeist met een gratis doorlopende expositie over het ontstaan ervan in het souterrain en een wisseltentoonstelling in het hoofdgebouw en het gerenoveerde winkelhart met parken en horecapleinen is een weekend eigenlijk te kort.’’

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk