Jos Soons
Jos Soons Marion Soons

DuurzaamWijk neemt geen deel aan de verkiezingen in maart

8 november 2021 om 17:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De fractie heeft dit besloten in overleg met haar achterban. Eén van de redenen van dit besluit is de teleurstelling over de beperkte ruimte die ze ervaren om wensen vanuit de samenleving te vertalen naar uitvoering door de gemeente. Jos Soons: ,,Het proces loopt over vele schijven en dan willen zaken nog wel eens vertraging oplopen. Zeker in een periode met dreigende tekorten op de begroting is het heel moeilijk de vaart erin te houden.”

Jos Soons ziet ook dat er vele wettelijke taken op de gemeente afgewenteld worden zonder voldoende budget. Als schrijnende voorbeelden noemt hij Jeugdzorg, maar ook de bescherming van het milieu, het klimaatakkoord en de energietransitie. Zonder voldoende middelen kunnen deze niet goed opgepakt worden. 

Een andere belangrijke reden voor DuurzaamWijk is het onvoldoende benutten van de expertise van de inwoners van dit - naar zijn zeggen - eigenzinnige stadje. ,,Daarmee kun je voorkomen dat diverse onderzoeken uitbesteed moeten worden en zorg je voor meer draagvlak bij de inwoners.”

advertentie
advertentie