Geen wachtrijen bij de griepvaccinatie in de gymzaal van Het Anker
Geen wachtrijen bij de griepvaccinatie in de gymzaal van Het Anker Ali van Vemde

Griepprik in tijden van corona: hoe kan het veilig?

13 oktober 2020 om 12:38 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze tijd van het jaar krijgen mensen boven de 60 jaar en mensen met een gezondheidsrisico de jaarlijkse griepprik. Dit gebeurde onder andere zaterdag bij huisartsenpraktijk Zandweg. In tijdvakken van een uur kon de griepprik worden gehaald. In de ochtend leverde dit lange wachtrijen op.

door Ali van Vemde

Bij huisartsenpraktijk De Horden verliep de vaccinatie dinsdag net even anders. In overleg met de gemeente werd de gymzaal van Het Anker een dag beschikbaar gesteld. Mevrouw Luchtenbelt (huisarts) vertelt hoe het hier gaat. „Van de gemeentewerker die zich bezighoudt met coronazorg begrepen we dat het zaterdag niet helemaal goed en veilig is gegaan. In de gymzaal kan dat wel. Wij hebben per tijdslot van 15 minuten 30 tot 35 mensen uitgenodigd. De verwachting is dat hiervan zo’n 60% daadwerkelijk komt. Op deze manier hebben we geen problemen met wachtrijen.” Een kijkje in de gymzaal levert een heel rustig beeld op. Strakke 1,5 meter lijnen in de gang en in de zaal wijzen de weg. „We willen absoluut een veilige dag, zowel voor de medewerkers van onze praktijk als voor de patiënten. Daarom ook zijn alle medewerkers in schort, met masker en bril of spatscherm en dragen handschoenen.” Het lijkt te werken, want alle patiënten kunnen zo doorlopen en zijn binnen enkele minuten weer buiten.

VACCINEREN IN CORONATIJD De SP is verrast door de ‘chaos’ van zaterdag aan de Zandweg en heeft hierover vragen gesteld aan het college. Corrie de Groot (SP) vraagt zich af of er contact is geweest tussen de huisartsenposten en de gemeente en of er afspraken zijn gemaakt. Dit blijkt in ieder geval bij praktijk De Horden het geval.

Ook buiten geen wachtenden voor de griepprik
advertentie
advertentie