Afbeelding
A. van Meutgeert

Raadspraat - 2024

8 november 2023 om 08:37 Opinie Raadspraat

In november maken politieke fracties hun speerpunten bekend voor 2024. Hier zijn de politieke speerpunten van D66 voor 2024:

1. Onderwijs

D66 is blij het onderwijshuisvestingsplan in Wijk bij Duurstede. De gebouwen van het onderwijs zijn aan vervanging toe. De nieuwbouw staat gepland in 2025 en het gebouw wordt naar verwachting opgeleverd in de zomer van 2026. D66 steunt deze plannen en wil ze zo snel als mogelijk uitvoeren.

2. Fietsveiligheid

D66 vindt Langbroek, Cothen en Wijk verre van fietsvriendelijk. Grote zorgen zijn er over de confrontatie van snelverkeer en landbouwverkeer met fietsers. Met name langs schoolroutes en niet te vergeten de Singel in Wijk bij Duurstede en de doorgaande routes in Cothen. Hoe lang gaat dit nog goed? D66 wil hier actie in 2024. Te denken valt aan gescheiden fietsroutes. Ook de overlast van motoren op de Lekdijk mag wat D66 betreft in 2024 worden aangepakt.

3. Cultureel ondernemerschap op de Markt/cultuurbeleving

D66 wil zuinig zijn op het cultureel erfgoed. De gemeente heeft in het verleden beloofd dat het museum in het gerestaureerde oude stadhuis kan. Belofte maakt schuld. D66 wil dat deze schuld in 2024 wordt ingelost. Een stad met uitstraling, verdient een gerestaureerd pand met daarin een museum en liefst ook de VVV.

D66 wil niet dat er op het Wijks atelier wordt bezuinigd.

4. Wonen

Waar moeten jonge mensen straks wonen? D66 ondersteunt de plannen voor betaalbaar bouwen. Bestaande woningbouwplannen, zoals de uitbreiding rond de Geer, mogen van D66 verder worden uitgebreid. D66 lobbyt bij onder andere de provincie voor toestemming om meer huizen te mogen bouwen.

5. Versterken gemeentelijke organisatie, versterken gemeentelijke democratie

Het motto van gemeente Wijk bij Duurstede is: klein genoeg om zelfstandig te blijven. Dat betekent in de ogen van D66 dat je dan -zeker in tijden van arbeidsmarktkrapte- niet moet bezuinigen op personeel. D66 heeft hier de aandacht op gevestigd. Ook het versterken van de positie van de gemeenteraad, heeft prioriteit in 2024.

Onderwijs, wonen, cultuur en fietsveiligheid belangrijk? Stem D66.

Bart van Asperdt, fractievoorzitter D66 Wijk bij Duurstede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie