Afbeelding
Archief BDUMedia/Kuun Jenniskens
INGEZONDEN BRIEF

Urgente oproep aan raadsleden en B&W

6 juni 2023 om 09:43 Opinie

Beste stadsgenoten,

Na mijn wandelvakantie werd ik geraakt en verrast door de informatie rond het vertrek van Wil Kosterman.

Het was voor mij waardevol om te lezen dat onze gekozen vertegenwoordigers ook bij ingewikkelde thema’s hun uiterste best blijven doen belangen, afhankelijkheid en risico’s met elkaar te bespreken om goede oplossingen te vinden. Goed letten op belangen, afhankelijkheid en risico’s vormt immers het fundament van vertrouwen of iets goed gaat. Wat ik minder lees (behalve vermoedens) is of in de gevoerde gesprekken ook is gelet op de menselijke aspecten van deze pijlers van vertrouwen. Hoe zijn de gesprekspartners omgegaan met hun belang als mens in dit proces? Hoe is er omgegaan met hun afhankelijkheid van elkaar als mens? In welke mate is er gesproken over de menselijke risico’s die je als gesprekspartner loopt bij zulke ingewikkelde vraagstukken? 

Welke regels zijn hierbij gehanteerd? Zijn er wel regels? Voor de zakelijke inhoudelijke kant zijn er procedures maar welke regels  zijn er voor relaties onderhouden, de menskant, als de procedure tot polarisatie leidt? 

Onderzoek (SCP) wijst uit dat polarisatie dikwijls meevalt omdat er een grote, niet zichtbare, middengroep is. Hoe belangrijk is het om in dit geval de middengroep zichtbaarder te maken en een stem te geven? 

Als lid van deze middengroep wil ik graag de door ons gekozen vertegenwoordigers oproepen deze lastige situatie tot voorbeeldsituatie te maken. 

Oproep: Beste raadsleden en B&W (inclusief Wil) laat met terugwerkende kracht aan de Wijkse samenleving zien dat ook bij grote verschillen van mening de menskant nevengeschikt kan zijn aan de zakelijke. Dit voorbeeld en volgende zijn in het belang van een vitale samenleving, voor onze kinderen, voor volgende generaties. De urgentie is hoog, er is geen ruimte meer om hier bij weg te blijven.

John van Balen, een vertegenwoordiger van een hele grote groep die meer aandacht willen voor elkaar als medemens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie