Arie van Vliet
Arie van Vliet PCG
column

Het goede gesprek

Opinie Raadspraat

Wat mooi om in de gemeenteraad te zien dat er steeds vaker het goede gesprek wordt gevoerd.

Afgelopen zaterdag waren we met de gemeenteraad, college, griffie en ambtelijke organisatie bijeen om te kijken hoe we dit goede gesprek nog beter handen en voeten kunnen geven.

We noemden het een heisessie, maar het werd praten met voeten in de klei. We mochten namelijk gebruik maken van ons prachtige Dorpshuis de Toekomst in Langbroek!

We besproken onder andere hoe we u als inwoner beter kunnen betrekken bij ons raadswerk. En we dus de afstand tussen de politiek en u kunnen verkleinen. Daarnaast is bij de totstandkoming van de raadsagenda een nieuw begrip geïntroduceerd. Namelijk het IBOB-model. Met als doel om Inwoners, Ideeën en Informatie beter te kunnen betrekken bij de Beeldvorming. Waardoor we dus beter ons een Oordeel kunnen vormen wat leidt tot gedragen Besluitvorming.

Als PCG zijn we blij dat het een constructief gesprek was waarbij iedereen in zijn rol zoekt hoe we deze verbeteringen kunnen vormgeven en of verder uitwerken. Een laagdrempelig inloop moment om de gemeenteraad te benaderen is wat ons betreft één van de mogelijkheden.

Als PCG zelf gaan we binnenkort als de vergaderdatums voor het nieuwe kalenderjaar beschikbaar komen onze fractie overleggen weer plannen. Hierbij kunt u natuurlijk altijd even aanschuiven als u een idee heeft, of een probleem wil delen.

Wilt u ons graag wat laten zien dan komen we graag bij u op werkbezoek.

Dus heeft u een goed Idee, kom er mee!

Met vriendelijke groet,

Arie van Vliet, PCG

advertentie
advertentie