Marco Petri
Marco Petri PCG
column

Wat heeft 1918 met 2021 te maken?

8 december 2021 om 07:45 Opinie

We leven in een hele moeilijke tijd. We komen er achter dat het leven niet maakbaar blijkt te zijn. Leven en dood ligt heel erg bij elkaar. De besmettingen lopen ernstig op ook in de verpleeghuizen. Iedereen is corona-moe. De zorg is overbelast, de ziekenhuizen kunnen de toestroom niet aan, IC’s liggen vol. Een hoog ziekteverzuim. Een groot te kort aan (zorg)personeel. En uitvaartbedrijven moeten extra koelcapaciteit inzetten.

In de landelijke politiek verloopt de aanpak van de corona pandemie uiterst moeizaam. Ik begreep uit een bijdrage van Kees van der Staaij (SGP) dat in november 1918, dat er ook zo’n maatschappelijke onrust in de samenleving was in verband met o.a. tijdens de Spaanse griep. De toenmalige overheid zei toen: “de nood der tijden die zich ook in ons land zo zeer doet gevoelen dringt in het bijzonder aan tot verootmoediging en tot het inroepen van Gods hulp daarvan is de regering ten volle overtuigd” einde citaat. Dit was toen de start van de invoering van de jaarlijks te houden bid- en dankstonden. De actualiteit nu is niet anders dan toen. Laten we onze zorgen in deze crisis in onze gebeden bij Hem, onze hemelse Vader neerleggen, en het alleen van Hem te verwachten.

Niet alleen in de landelijke politiek maar ook voor de plaatselijke politiek is het allemaal moeizaam.

Plaatselijke ondernemers hebben het zwaar. Laten we zoveel mogelijk lokaal kopen. Verder laat we omzien naar onze ouderen en jongeren.

De PCG heeft het organiseren van een ledenvergadering vanwege de coronabeperkingen moeten wijzigen van een fysieke naar een digitale bijeenkomst.

Op deze ledenvergadering stond naast terugkijken ook het vooruitkijken centraal. De gemeenteraadsverkiezingen van Maart 2022 zijn in aantocht. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma.

De kandidatenlijst werd vastgesteld. Jan Dirk de Bruijn blijft onze fractieleider. Arie van Vliet staat als tweede op de lijst. Nieuwkomer op nummer 3 is een onze ex-wethouder Hans Marchal.

De kandidatenlijst zal spoedig op de vernieuwde website van de PCG komen te staan. www.pcgwijkbijduurstede.nl Neem gerust eens een kijkje.

Heeft u ideeën of wilt u speciaal aandacht voor een bepaald onderwerp schroom dan niet met PCG contact op te nemen.

Het bestuur en de fractie van de PCG wenst u, ondanks alle coronabeperkingen, fijne feestdagen, gezegende kerstdagen en een voorspoedige jaarwisseling toe.

Marco Petri, PCG

advertentie
advertentie