Jozefterrein aan de Karolingersweg, waar de nieuwe Brede School de Wegwijzer komt
Jozefterrein aan de Karolingersweg, waar de nieuwe Brede School de Wegwijzer komt Kuun Jenniskens

Nieuwbouw scholen definitief

6 februari 2023 om 12:36 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Door raadsleden werd het als een bijzonder moment ervaren, het is dan ook een lang traject geweest. Onder applaus en gejuich van de schoolleiders op de publieke tribune keurde de gemeenteraad op 31 januari het krediet van 21,8 miljoen euro goed - met dit geld worden twee nieuwe brede scholen gebouwd.

door Kuun Jenniskens

Het gaat om huisvesting voor Brede School De Wegwijzer - die op het Jozefterrein aan de Karolingersweg een nieuw gebouw krijgt. De tweede nieuwe Brede School Noorderwaard voor de Werkschuit en de Windroos komt op de Notengaard 17 en Zonnewijzer 1-3. In beide gebouwen komen ook kinderopvang en buitenschoolse opvang. 

Voor de Wegwijzer is het fantastisch dat de school van drie locaties naar één locatie gaat. Het wordt een gebouw met twee verdiepingen en 24 klaslokalen. Op de nieuwe plek komt ook een nieuwe gymzaal, in plaats van de zaal aan het Walplantsoen.

COMPLIMENTEN Aart Molendijk van de Wegwijzer had vooraf als inspreker al complimenten uitgedeeld richting de raadsleden: ,,Op social media krijgt u de nodige bagger over zich heen, maar ik heb er diep respect voor dat u hier met 19 man zit, vaak naast een gewone baan.”

VINGER AAN DE POLS De raad nam een amendement aan dat wethouder Jan Kuiper (CDA) verzoekt om elk kwartaal de gemeenteraad van de voortgang op de hoogte te brengen, zeker als het gaat om financiële beslispunten.

BB TEGEN Burgerbelangen stemde als enige partij tegen, zij gaven geen stemverklaring af. Verder stemden alle fracties voor deze investering ten behoeve van de jeugd en goed onderwijs.

SCHOLEN BELANGRIJKE TAAK Het wordt heel hard werken voor de scholen de komende tijd, want als ‘bouwheer’ trekken zij het hele bouwtraject. Eerste stap is een Programma van Eisen.

KINDEROPVANG ZELF BETALEN De 21,8 miljoen bevat ook de gebouwen voor de kinderopvang (ter waarde van 3,2 miljoen). De gemeente is niet verantwoordelijk voor gebouwen voor kinderopvang. Hier moet andere financiering voor worden gevonden, of anders moeten huurpenningen vanuit de kinderopvang terugvloeien naar de gemeentekas. Al met al staan beide brede scholen vanaf 2026 gedurende 40 jaar voor 878.00 euro jaarlijks op de gemeentelijke begroting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie