Nieuw beleidsplan Kunst Centraal
Nieuw beleidsplan Kunst Centraal Kunst Centraal

Ontwikkelen van creativiteit van kinderen en jongeren

21 januari 2021 om 08:56 Onderwijs

BUNNIK Met het beleidsplan ‘Cultuureducatie in de volle breedte’ geeft Kunst Centraal als partnerorganisatie van de provincie Utrecht invulling aan een nieuwe beleidsperiode 2021-2024. Kunst Centraal draagt bij aan de ontwikkeling van creativiteit, die kinderen en jongeren nodig hebben om succesvol deel te nemen aan de maatschappij. Dat doet zij met een verscheidenheid aan programma’s voor zowel leerlingen als leerkrachten en docenten in primair én voortgezet onderwijs. Ook de basisscholen in Bunnik zijn aangesloten bij Kunst Centraal. 

Rob van Muilekom, gedeputeerde cultuur van de provincie Utrecht: ,,Ik vind het belangrijk dat alle kinderen in onze provincie op school kennismaken met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Ik ben dan ook blij dat we samen met Kunst Centraal ervoor gaan zorgen dat cultuureducatie ook beschikbaar is op alle scholen in het voortgezet onderwijs, zodat alle kinderen de kans krijgen om zich verder te kunnen ontwikkelen.” 

In de nieuwe beleidsperiode gaat Kunst Centraal de focus leggen op verbreden. Kunst Centraal breidt haar dienstverlening in het voortgezet onderwijs uit. Ook heeft Kunst Centraal de ambitie de scholen die zij nu niet bereikt met meer maatwerk toch aan zich te binden, zodat haar draagvlak verbreedt. Met nieuwe projecten speelt de organisatie bovendien in op nieuwe ontwikkelingen als diversiteit en nieuwe media en zorgt ervoor dat iedereen zich aangesproken voelt. 

De huidige pandemie heeft een grote impact op onze samenleving. Sinds maart 2020 wordt er meer dan ooit een beroep gedaan op ieders creativiteit, flexibiliteit en probleemoplossend vermogen. Voor Kunst Centraal betekent dit dat onze rollen van expert, inspirator, verbinder, organisator en innovator alleen maar urgenter worden. Kunst Centraal is er trots op daarin partner te mogen zijn van de Provincie Utrecht en met heel veel culturele instellingen in de provincie Utrecht. Samen werken zij aan het versterken van de creatieve kracht van leerlingen én hun leerkrachten en docenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie