Speciaal voor pizzadozen
Speciaal voor pizzadozen Gemeente Wijk bij Duurstede

Speciale pizzakliko’s om verstopte afvalbakken tegen te gaan

14 mei 2021 om 08:58 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Op verschillende plaatsen waar inwoners en bezoekers in en om het centrum graag even zitten, zijn in Wijk bij Duurstede pizzacontainers geplaatst. Deze kliko’s hebben bovenin een smalle gleuf, die alleen bedoeld is voor lege pizzadozen. Ze zijn herkenbaar beschilderd door de medewerkers van de Kunstkwast.

Een speciale kliko voor pizzadozen is nodig
De meeste mensen die een afhaalpizza kopen en onderweg opeten, gooien de lege verpakking in één van de afvalbakken. Deze zijn hier echter niet voor geschikt. De grote dozen verstoppen de afvalbakken, omdat mensen de dozen er vaak overdwars in stoppen. Hierdoor kan er geen ander afval meer bij. Dat belandt dan vaak naast de bak. Dit ziet er niet fraai uit en zorgt voor zwerfafval.

De mensen van ‘Wijk Schoon Gewoon’ bedachten de pizzakliko
Deze medewerkers legen in onze gemeente de afvalbakken. En ze ruimen om de afvalbak heen ook nog van alles op. Zij bedachten de pizzakliko tegen het verstopt raken van de afvalbakken. Overig afval kan mee terug naar huis, of in de gemeentelijke afvalbak. Voor iedereen geldt: ‘Eet smakelijk, maar houd onze gemeente schoon!’.

De pizzakliko
advertentie
advertentie