Inwoners van Wijk bij Duurstede kunnen meeprofiteren van de komst van zonnevelden
Inwoners van Wijk bij Duurstede kunnen meeprofiteren van de komst van zonnevelden LC Energy

Digitale inloopavond zonnevelden Wijkerbroek

24 mei 2020 om 17:58 Natuur en milieu Deel je nieuws

De initiatiefnemers van zonnevelden Wijkerbroek organiseren op dinsdagavond 2 juni om 19.30 een digitale inloopavond voor omwonenden en andere betrokkenen. Ontwikkelaars LC Energy en Sunvest presenteren samen met de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) en een landschapsarchitect de plannen voor het terrein. Aangezien alle inwoners van Wijk bij Duurstede kunnen meeprofiteren, staat de inloopavond voor iedereen open.

Duurzame gemeente

De gemeente Wijk bij Duurstede wil in 2023 zestien procent van de energiebehoefte van de gemeente duurzaam opwekken. Het realiseren van zonnevelden zal hier een belangrijke bijdrage aan leveren. De zonnevelden Het Wijkerbroek komen ten zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal. De Middelweg West vormt samen met de Romeinenbaan de grens aan de zuidzijde. De velden worden samen ongeveer 29 hectare groot en kunnen bijna 10.000 huishoudens voorzien van duurzame energie.

Flora en fauna

Het zonneveld komt op grond van fruittelers en agrariërs. Er staan al grotendeels windhagen rondom het plangebied. Deze onttrekken het zonneveld straks aan het zicht. LC Energy en Sunvest willen rondom het park meer diversiteit in hagen en tevens natuurvriendelijke oevers aanbrengen om op die manier meer ruimte voor flora en fauna te creëren.

Online bijeenkomst

Een online bijeenkomst is anders dan een normale inloopavond. U dient zich aan te melden en u krijgt een link om in te loggen op de vergadering. Vervolgens presenteren de betrokkenen de plannen voor het zonneveld. Een medewerker van EWEC zal informatie geven over de mogelijkheden voor financiële participatie.

Tijdens en na de presentatie kunt u direct vragen stellen via de chat functie binnen het programma. Een team deskundigen zit klaar om uw vragen direct te beantwoorden. Op alle vragen die we niet direct kunnen beantwoorden, krijgt u later een antwoord via email. De presentatie is op een later tijdstip terug te zien. Vragen kunnen ook later nog worden gemaild. Alle input wordt meegenomen en waar mogelijk worden de plannen hierop aangepast.

Aanmelden

Aanmelden vooraf is nodig om toegang te krijgen tot de vergadering. Om u aan te melden kunt u vanaf nu tot ongeveer één uur tot aanvang van de digitale inloopavond een mail sturen aan gijs@LCEnergy.nl of jeroen@sunvest.nl onder vermelding van ‘Wijkerbroek 2 juni'. Wij sturen u dan een link waar u zich kunt registreren en de inloggegevens en nadere informatie kunt ontvangen.

advertentie
advertentie