Zangeres Pearl Jozefzoon
Zangeres Pearl Jozefzoon Dick Vos

Nieuwe Kerstsingle van Pearl Jozefzoon heet ‘Messias’

29 november 2022 om 19:16 Muziek

HOUTEN Messias. Dat is de naam van de nieuwe single van Pearl Jozefzoon uit Houten. Het lied vertelt het verhaal van de geboorte van Jezus en is daarmee bij uitstek een Kerstliedje. Messias is te streamen via Spotify, Youtube en Apple Music. 

Voor haar nieuwe single heeft Pearl het nummer ‘Messiah’ van Francesca Battistelli van het Engels naar het Nederlands hertaald. Samen met producer Reyer van Drongelen zette ze tijdens de opnames de puntjes op de i. Reyer verzorgde daarnaast de arrangementen en de productie van het nummer. 

KERSTMIS Hoewel de boodschap van ‘Messias’ eigenlijk altijd gehoord mag worden, past het nummer toch vooral bij Kerstmis. Daarom heeft Pearl het juist nu uitgebracht. ,,Ik wilde dit jaar graag met Kerst weer iets van me laten horen”, vertelt ze. “Dit nummer leek bij uitstek geschikt, al was het maar omdat het al jaren op mijn eigen december-playlist staat.” 

DICHTERBIJ BRENGEN ,,Het is een prachtig liedje, dat veel te weinig mensen kennen”, vindt ze. ,,Door het te hertalen, wil ik het toegankelijker maken en dichterbij brengen, in de hoop dat meer mensen er net zo van gaan houden als ik. Zeker met het mooie arrangement van Reyer – met strijkers, die horen voor mij bij Kerstmis – moet dat lukken!” 

BOODSCHAP Het hertalen van het origineel ging bijna vanzelf. Pearl: ,,Ik probeer altijd om de kern van de boodschap zo zuiver mogelijk over te brengen. Soms ontkom je er niet aan om jezelf enige vrijheden te permitteren. Dat geeft ook niet, zolang het verhaal maar ‘klopt’. Ik kende het origineel best goed, maar was toch verbaasd dat de hertaling zo snel uit mijn pen vloeide.” 

WIEGELIEDJE De coupletten van het lied zijn klein en ingetogen, het refrein daarentegen is groots en meeslepend. ,,Het begint bijna als een wiegeliedje”, zegt Pearl. ,,Dat past natuurlijk prachtig bij het kerstverhaal. In de refreinen wordt het nummer steeds groter, waardoor ik als zangeres ook lekker kan uitpakken. Ik hoop oprecht dat iedereen die ‘Messias’ hoort het net zo mooi vindt als ik!”

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=T1tDEY5kbnc

Spotify: https://open.spotify.com/track/5EPVHZkbCupKTeouLb7lcc?si=babfc3d0a1b04699

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie