Groeverij-gevoel in podcasts vanuit de ‘leukste platenzaak van midden Nederland’

18 feb, 11:31 Muziek
Irene van Valen
Johan en Patrick achter hun nieuwe microfoons aan een arm en voorzien van plofkapjes
Johan en Patrick achter hun nieuwe microfoons aan een arm en voorzien van plofkapjes

HOUTEN ,,Voor wie de podcasts nog niet kent, is binge listening een optie,” zegt Patrick Pluijlaar. Hij maakte samen met Johan van den Berg ruim vijftien podcasts die opgenomen worden in wat zij noemen ‘Feelgoodstek de Groeverij’ in de ‘leukste platenzaak’ van midden Nederland in Houten. ,,Zo houden we contact met onze gasten die niet meer kunnen komen. Wij gaan nu naar hen toe”, zegt Johan. ,,Dat doen we ook door bestellingen te bezorgen. Het is bijzonder om gasten bij hen thuis te ontmoeten.”

De podcasts zijn een dagelijks middel om in drie kwartier tijd contact te houden met de gasten die gemist worden. Een uitzending bevat altijd zo’n zes nummers. ,,Verder kan de podcast overal over gaan. We vonden eerder in de week een cirkelzaagblad tussen een stapel langspeelplaten (lp’s). We associeerden er direct van alles bij, wat leidde tot een gesprek die te beluisteren is in de podcast”, zegt Patrick. Het is vooral spontaniteit en eigenheid dat telt. De Groeverij is voor de opnames omgetoverd tot radiostudio waar een draaitafel, mengpaneel en splinternieuwe microfoons met plofkapjes de tafels vullen. Vanaf 08.30 uur nemen Johan en Patrick in een uur tijd de podcast op. ,,Als we tenminste niet vergeten op de opname knop te drukken, ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Ron Grillet van MIRO in Houten: ‘Ik zou het weer precies zo doen’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel in Wijk niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht