Vincent Feenstra (links) draagt de gehele organisatie over aan Vincent Herfkens
Vincent Feenstra (links) draagt de gehele organisatie over aan Vincent Herfkens Ali van Vemde

Mazijkpop blijft met wijziging in organisatie

21 februari 2024 om 11:45 Muziek Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 20 juli is de Mazijk weer de plek waar verschillende bands te horen en te zien zijn tijdens Mazijkpop. De opzet van het festival blijft ook nu hetzelfde, maar wat wel verandert is de organisatie. Vincent Feenstra heeft door zijn drukke werkzaamheden moeten besluiten te stoppen met het organiseren van dit mooie evenement. Mede-organisator Vincent Herfkens neemt het stokje geheel over en gaat er met de enthousiaste vrijwilligers weer een mooi evenement van maken.

Vincent Feenstra draagt de organisatie met een gerust hart over. „De afgelopen jaren hebben we het festival opgetild. Met ieder jaar een paar kleine wijzigingen om de organisatie nog professioneler te maken. We kunnen terug kijken op een mooi resultaat en ik heb er het volste vertrouwen in dat Vincent Herfkens dit op een goede manier gaat voortzetten. Op dit moment ben ik druk bezig om alle benodigde info over de organisatie en bands over te dragen.”

TREKPLEISTER

In 2017 namen Vincent en Vincent de organisatie over. „Dit festival is niet meer weg te denken. Het is echt een trekpleister voor de stad en de omgeving.” De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan professionalisering en verduurzaming. Op dat gebied staat Mazijkpop goed op de rit. Ook Vincent Herfkens is ervan overtuigd dat het dit jaar weer een succes gaat worden. „We zijn in gesprek met bandjes, de gemeente en de beveiliging. Dat is de basis, van daaruit gaan we verder. Maar ook zijn we al bezig met het mobiliseren van mensen. Er is een mooie groep vrijwilligers die we kunnen aanspreken op hun talenten.”

De afgelopen jaren is gebleken dat de bezoekersaantallen toenemen. De datum is dan ook niet willekeurig gekozen. In het begin van de schoolvakantie en net voor de bouwvak blijkt de ideale dag voor Mazijkpop. De intentie om ieder jaar iets te verbeteren blijft. Herfkens: „We staan ook nog steeds open voor kritiek. Daar halen we de dingen uit die het evenement verbeteren.” 

In de aanloop naar het festival is alle informatie te vinden op de website www.mazijkpop.nl

advertentie
advertentie