Taart en koffie voor de sorteermedewerkers van Biga Groep.
Taart en koffie voor de sorteermedewerkers van Biga Groep. Biga Groep

Rijksoverheid en Biga Groep vieren de samenwerking

15 maart 2023 om 14:30 Maatschappelijk

BUNNIK/WIJK BIJ DUURSTEDE De sorteermedewerkers van Biga Groep en de contactpersonen van de Rijksoverheid vierden dinsdag de contractverlenging voor de komende 10 jaar. Een feestelijk moment in Zeist met koffie en gebak. De Rijksoverheid besteedt al negentien jaar sorteerwerkzaamheden uit aan Biga Groep. Dagelijks hebben honderdtwintig mensen hieraan een betaalde baan. Mensen voor wie het hebben van een baan misschien niet altijd zo vanzelfsprekend is.

Jaarlijks worden er 6.100 houten kisten, met kleding en uitrusting, getransporteerd met grote vrachtwagens vanuit het hele land naar Biga Groep. In totaal zijn er 28.000 soorten artikelen die gesorteerd worden op soort en kwaliteit. Het doel hiervan is om de artikelen maximaal voor hergebruik in te zetten. Zo worden er nieuwe artikelen van gemaakt, komt het terecht bij de domeinen of wordt het gewassen en hergebruikt.

Mooie opdracht

Gerhard ten Hove, directeur Biga Groep, is heel blij met de gunning van deze opdracht: ‘,,Bij de aanbesteding kwam Biga Groep, voor de vierde keer op rij, als beste uit de bus en met deze verlenging onderstrepen we de goede samenwerking. Het is mooi en constant werk wat goed past bij het team. Ons team is trots dat ze met hun inzet, dagelijks iets kunnen betekenen voor de Rijksoverheid en Defensie.”

Biga Groep is een sociaal werkbedrijf en onderneemt met een maatschappelijk doel als uitvoeringspartner van de Participatiewet voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Zij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk door mensen in dienst te nemen of ze te helpen bij hun zoektocht naar een baan bij werkgevers in de regio.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie