Elke vraag mag worden gesteld bij de Sociaal Raadslieden
Elke vraag mag worden gesteld bij de Sociaal Raadslieden Stichting Binding

Juridische vragen? Geldzorgen? Klop aan!

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Huurrecht, schulden, arbeidscontract, uitkering, belastingaangifte en toeslagen. Met vragen over deze en tal van andere onderwerpen kunnen inwoners bij de Sociaal Raadslieden van stichting Binding terecht, dé vraagbaak voor financiële en sociaal-juridische vragen. Ook voor u. En voor jou. Gratis.

De kracht van de Sociaal Raadslieden? “Mensen mogen met elke vraag bij ons aankloppen”, vertelt sociaal raadsvrouw Liesbeth de With. “En krijgen soms wel tien antwoorden, omdat er vaak ook andere vragen schuilgaan achter die eerste vraag.”

Geen vraag is te gek. Liesbeth: “We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen. Vaak kunnen we dat zelf, soms ook verwijzen we door. We werken nauw samen met een netwerk van andere hulpverleners en deskundigen, zoals advocaten. Zo komen mensen altijd op de juiste plek terecht.”

INGEWIKKELD Liesbeth ziet veel mensen voor wie de samenleving veel te ingewikkeld is geworden. “Vooral voor laaggeletterden zijn brieven en formulieren vaak moeilijk te begrijpen. Ook hebben veel mensen moeite om in deze digitale wereld mee te komen.”

VROEG SIGNALEREN Sociaal raadsvrouw Simone Vernooij gaat regelmatig langs bij mensen met een betalingsachterstand op energie, water, huur of zorgverzekering. “Samen met collega’s van het Vroeg in Actie-team proberen we een beeld te krijgen van wat er achter de voordeur aan de hand is.” Door zo vroeg mogelijk in actie te komen, hoopt het team problematische schulden of zelfs huisuitzettingen te voorkomen. Simone: “Wij zijn begripvol, benaderbaar en laagdrempelig. Die houding zorgt voor minder afstand en minder stress. Door samen de geldproblemen onder ogen te zien en een oplossing te zoeken, kunnen we veel leed voorkomen.”

STRESS Gebrek aan voedsel, tijd of geld, het kan allemaal tot stress leiden. Simone: “Stress verlaagt letterlijk je intelligentie. Gelukkig tijdelijk, maar toch. Het kan betekenen dat je anders functioneert. Bijvoorbeeld financiën minder goed overziet, afspraken vergeet, niet meer uit de emotie kunt stappen. Wij begrijpen dat en benaderen iedereen positief: ‘Wat kan jóu helpen?’. Wij staan echt náást de cliënt.”

MOERAS Liesbeth en Simone adviseren iedereen tijdig hulp te zoeken: “Zet je over je schroom heen, zoek hulp. Problemen lossen niet vanzelf op. Ga ermee aan de slag, voordat je steeds verder wegzakt in het moeras. Wij helpen je graag!”

Afspraak maken? Bel 0343 473 070 of mail naar info@stichting-binding.nl

advertentie
advertentie