VIDEO - LEADER: Zorg en Welzijnsnetwerk De Trossel - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

VIDEO - LEADER: Zorg en Welzijnsnetwerk De Trossel

24 dec, 09:09 Maatschappelijk
Leader - via Maike van der Maat
Afbeelding

SCHALKWIJK - TULL EN 'T WAAL De Trossel is een zorg en welzijn netwerk dat in sociaal cultureel centrum De Wiese in Schalkwijk de thuisbasis heeft. Trossel is Schalkwijks voor 'tros' en 'bundel' en dat leek een goede naam voor de dorpscoöperatie waarbij zo'n 100 vrijwilligers steun verlenen aan oudere mensen zodat zijn langer op eigen benen in het dorp kunnen wonen. Op allerlei gebied is er hulp. Met een Leader subsidie is dit project van start kunnen gaan. De verwachting is dat ze hierna op eigen benen kunnen staan.

Alle diensten en welzijnsvoorzieningen bij elkaar, oftewel één loket voor Zorg en Welzijn. Dat maakt dat de inwoners van Schalkwijk en Tull en ’t Waal elkaar ontmoeten, gezamenlijke activiteiten hebben, informatie uitwisselen, elkaar helpen, zich verbonden voelen en lang in hun dorp kunnen wonen. Vanuit die wens is de Dorpscoöperatie De Trossel ontstaan, een lokaal Zorg en Welzijn Netwerk.

De werkgroep Koffie Drinken organiseert bijvoorbeeld een paar keer per maand koffieochtenden, soms in combinatie met een spreker of een workshop. Er is een vervoersservice die mensen op kan halen en weer thuisbrengt. De werkgroep Wandelen en fietsen moedigt ouderen aan om in beweging te blijven, ook als ze gebruik maken van een rollato..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk