Naturaliseren: Nederlander worden is niet zo makkelijk - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Naturaliseren: Nederlander worden is niet zo makkelijk

14 dec, 09:30 Maatschappelijk
ANP
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE Nieuwe Nederlanders krijgen op Nationale Naturalisatiedag een feestelijk onthaal om het bewijs van het Nederlanderschap te vieren. Hoewel gemeenten deze dag dit jaar verschillend invullen vanwege corona, is de vreugde er niet minder om. ,,Ik ben hier mijn hele leven al mee bezig.”

Naturaliseren is een ander woord voor ‘Nederlander worden’. Een vreemdeling kiest er dan voor om Nederlands staatsburger te worden. 

DROMEN WAARMAKEN Met de Nationale Naturalisatiedag op 15 december, ligt er voor de generaal pardonners extra feest in het verschiet. In 2007 kregen tienduizend pardonners te horen dat ze voor altijd in Nederland mogen blijven. Maar de grote groep pardonners kwam niet in aanmerking voor een Nederlands paspoort, omdat deze mensen niet aan een geboorteakte en paspoort uit hun land van herkomst konden komen. Dit zorgde voor veel problemen. Zonder Nederlands paspoort kan je bijvoorbeeld niet stemmen, geen hypotheek aanvragen, naar het buitenland reizen of trouwen.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk