De Wijkse Dienst met een lief kaartje voor de ouderen
De Wijkse Dienst met een lief kaartje voor de ouderen Ali van Vemde

Een kaartje voor ouderen

Maatschappelijk

Verrassing van De Wijkse Dienst op Nationale Ouderendag

[WIJK BIJ DUURSTEDE] Een lief kaartje voor de mensen die afgelopen vrijdag, op Nationale Ouderendag, een ritje maakten met de Wijkse Dienst. Ank Vernooij haakte graag aan bij het verzoek van het Ouderenfonds en schreef een kaartje met de tekst: „Vandaag is het Nationale Ouderendag. Hierbij een zonnige Wijkse Dienst-groet! Als je zon brengt in het leven van anderen, dan kun je de stralen niet weghouden van jezelf.”

Ali van Vemde

Mevrouw Buunen was één van de mensen die deze dag gebruikt maakte van de Wijkse Dienst. Ze woont in de Ruisdaelhof en werd naar haar afspraak bij Kim's Kapsalon gebracht. „Het is dankbaar werk,” vertelt Ank. „We brengen mensen bijvoorbeeld naar de fysiotherapie, naar de winkel of naar een terrasje. Of, zoals bij mevrouw Bunnen, naar de kapper." Ook bij de kapsalon zijn ze blij met de Wijkse Dienst. „Voor de mensen is het fijn als ze er even uit zijn en wij zijn natuurlijk ook blij als ze komen. In ons klantenbestand zitten veel oudere mensen, maar dat krijg je natuurlijk als je al 30 jaar in de zaak staat.”

Ook voor de medewerkers van de Wijkse Dienst was er een verrassing. „We hebben ons opgegeven en als dank mocht ik bij 't Stoepje gevulde koeken halen. Zo is het voor ons ook een feestelijke dag.”

advertentie