Doemeermettaal.nl geeft o.a. tips om voorlezen leuker te maken
Doemeermettaal.nl geeft o.a. tips om voorlezen leuker te maken Rijksoverheid

Wat als je niet goed kunt lezen of schrijven?

29 november 2023 om 12:28 Lokaal Deel je nieuws

Niet goed kunnen lezen of schrijven: voor 2,5 miljoen Nederlanders is het realiteit. Niet kunnen solliciteren, moeite hebben om bijsluiters te begrijpen of je (klein)kinderen niet kunnen voorlezen. Laaggeletterdheid heeft invloed op je hele leven. Daarom is de Rijksoverheid de campagne ‘Doe meer met taal’ gestart. Het Taalhuis Z-O-U-T ondersteunt deze campagne en helpt bij taalvragen. 

 

Handige taaltips

Met de campagne ‘Doe meer met taal’ wil de Rijksoverheid mensen motiveren hun basisvaardigheden te verbeteren. Op www.doemeermettaal.nl staan handige taaltips die helpen bij alledaagse bezigheden, zoals online bankzaken regelen, een bijsluiter lezen of voorlezen. Ook onderwerpen als solliciteren en formulieren invullen komen aan bod.  

Hulp bij taalvragen

Ook het Taalhuis van de Bibliotheek Z-O-U-T helpt mensen op allerlei manieren. Dit kan vaak gratis en in de buurt. Zo zijn er in meerdere vestigingen wekelijkse inloopspreekuren. Dit is een goed startpunt als je wilt beginnen met het verbeteren van schrijf- en leesvaardigheden. Ook organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T taalcafés, waar je laagdrempelig kan oefenen met het lezen en spreken van de Nederlandse taal. Het taalcafé in Wijk bij Duurstede vindt elke woensdagochtend plaats. Voor deze activiteiten hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzout.nl/digi-taal. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie